Close
Két év után ismét megnyitott a Szabadság-szobor koronája

Két év után ismét megnyitott a Szabadság-szobor koronája

2020 márciusában a koronavírus világjárvány kitörésekor zárták be a New York-i Szabadság-szobor legendás koronarészét, most azonban ismét látogathatóvá válik mindenki számára.

A Szabadság-szobor egyes részei a járvány kitörése óta eltelt időben fokozatosan újranyitottak, de

a koronát egészen keddig zárva tartották.

A New York-i emlékművet kezelő nemzeti parki szolgálat csak október végén szerette volna bejelenteni a korona újranyitását, hogy megünnepeljék a szobor 1886-os felszentelésének 136. évfordulóját, ám

az emberek elől ma már semmit sem lehet titkolni.

A fenntartó terve ugyanis eredetileg az volt, hogy az új alkalmazottakat betanítják a korona speciális biztonsági protokolljára, ám az emberek annyira izgatottak lettek a nyitás hírétől, hogy ez már nem történhetett meg.

Az elmúlt két évben több dolog is késleltette az újranyitást, ilyenek voltak például a városi, állami és szövetségi járványügyi korlátozások, valamint az is, hogy nem tudtak elegendő munkavállalót felvenni.

(Forrás: CNN, fotók: Getty)

new york | Szabadság-szobor | korona

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram