Close
Visszatért New York jelképe

Visszatért New York jelképe

Ébredezik a világ fővárosa, aminek csalhatatlan jeleként egyik legismertebb látnivalója is újranyitott. 

Hónapokig zárva tartott a Szabadság-szobor, ám néhány napja – csökkentett kapacitással – ismét látogatható. Békeidőben évente három és fél millióan keresik fel a Franciaországtól 1886-ban ajándékba kapott ikonikus építményt, értelemszerűen ebben az esztendőben nem fog ilyen számokat hozni.

A Szabadság-szoborhoz hasonlóan egyébként az Ellis Island-en található bevándorlási múzeum is megnyitotta kapuit.

Ami az új szabályokat illeti, belépőjegyeket kizárólag online lehet vásárolni, kötelező betartani a távolságot és valamennyi látogatónak maszkot kell viselnie, továbbá maximalizálják a szigetre beléptethetők számát.

A metropolisz újranyitási hulláma eléri a jelentősebb kulturális helyszíneket: augusztus 29-én a Metropolitan Múzeum, szeptember 9-én a Természettudományi Múzeum, szeptember 11-én a 9/11 Memorial Museum is látogatható.

Az Ötödik sugárúton található világhírű Metropolitan a tagoknak már augusztus 27-től, a nagyközönségnek csak augusztus 29-től lesz elérhető. A MET-re is vonatkoznak a szigorú higiéniai előírások, plusz még testhőmérsékletet is mérnek a bejáratnál. A The Met Cloisters szeptember 12-én nyit majd. A Természettudományi Múzeumba először a tagok léphetnek be szeptember 2-án, aztán egy héttel később már bárki felkeresheti szerdától vasárnapig az előre lefoglalt időpontban. A Modern Művészetek Múzeuma augusztus 27-től korlátozott kapacitással indult újra kizárólag online megvásárolható belépőkkel és a fentiekhez hasonló egészségügyi előírásokkal.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: TravelPulse, fotók: Pixabay)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom