Close
Visszatért New York jelképe

Visszatért New York jelképe

Ébredezik a világ fővárosa, aminek csalhatatlan jeleként egyik legismertebb látnivalója is újranyitott. 

Hónapokig zárva tartott a Szabadság-szobor, ám néhány napja – csökkentett kapacitással – ismét látogatható. Békeidőben évente három és fél millióan keresik fel a Franciaországtól 1886-ban ajándékba kapott ikonikus építményt, értelemszerűen ebben az esztendőben nem fog ilyen számokat hozni.

A Szabadság-szoborhoz hasonlóan egyébként az Ellis Island-en található bevándorlási múzeum is megnyitotta kapuit.

Ami az új szabályokat illeti, belépőjegyeket kizárólag online lehet vásárolni, kötelező betartani a távolságot és valamennyi látogatónak maszkot kell viselnie, továbbá maximalizálják a szigetre beléptethetők számát.

A metropolisz újranyitási hulláma eléri a jelentősebb kulturális helyszíneket: augusztus 29-én a Metropolitan Múzeum, szeptember 9-én a Természettudományi Múzeum, szeptember 11-én a 9/11 Memorial Museum is látogatható.

Az Ötödik sugárúton található világhírű Metropolitan a tagoknak már augusztus 27-től, a nagyközönségnek csak augusztus 29-től lesz elérhető. A MET-re is vonatkoznak a szigorú higiéniai előírások, plusz még testhőmérsékletet is mérnek a bejáratnál. A The Met Cloisters szeptember 12-én nyit majd. A Természettudományi Múzeumba először a tagok léphetnek be szeptember 2-án, aztán egy héttel később már bárki felkeresheti szerdától vasárnapig az előre lefoglalt időpontban. A Modern Művészetek Múzeuma augusztus 27-től korlátozott kapacitással indult újra kizárólag online megvásárolható belépőkkel és a fentiekhez hasonló egészségügyi előírásokkal.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: TravelPulse, fotók: Pixabay)

new york | látogatható | újranyit | ismét | Szabadság-szobor

FOLYTASD EZZEL

Ezért ajánlott egy üveg vizet átgurítani az ágy alatt, miután beléptünk a szállodai szobába

Hét jótanács tapasztalt utazóktól, amit érdemes megfogadni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram