Close
Ezért ajánlott egy üveg vizet átgurítani az ágy alatt, miután beléptünk a szállodai szobába

Ezért ajánlott egy üveg vizet átgurítani az ágy alatt, miután beléptünk a szállodai szobába

Nem mindenki érzi magát biztonságban egy hotelben. Sokan például attól tartanak, hogy egy betolakodó besurranhat a szobába és aztán elrejtőzhet a szekrényben vagy az ágy alatt. Egy légiutas-kísérő elárulta a legjobb “szállodai hackeket”, melyekkel szinteket nőhet a biztonságérzetünk.

A KLM-nél dolgozó Esther több száz szállodában járt már munkájából kifolyólag, úgyhogy nyugodt szívvel építhetünk a tapasztalataira.

Van egy roppant egyszerű módszere annak ellenőrzésére, hogy  senki sem lapul-e az ágy alatt – és mindezt anélkül lehet megtenni, hogy lehajolnánk és megnéznénk.

Csupán egy palack vizet kell átgurítani az ágy alatt és ha a másik oldalt kijön, akkor megnyugodhatunk.

Ha viszont nem, az azt jelentheti, hogy valaki éppen az ágy alatt rejtőzik. Kat Kamali amerikai légiutas-kísérő megerősítette, mennyire fontos, hogy az emberek már a bejelentkezéskor ellenőrizzék, van-e valaki a szobájukban. Soha nem szabad hangosan kimondaniuk a szobaszámukat, és amint megérkeznek, csekkolniuk kell, hogy a függönyök mögött vagy az ágy alatt minden rendben van-e.

“Amikor elkezdtem repülni, hallottam egy történetet a személyzet egyik tagjáról, aki bement a szállodai szobájába, de nem ellenőrizte azt megfelelően. Hiba volt, mert valaki ott bujkált és rá is támadt. Azóta minden alkalommal, amikor benyitok, a  csomagomat használom arra, hogy nyitva tartsam ajtót. Aztán bemegyek és mindent ellenőrzök; megnézem a fürdőszobát, a szekrényeket, a függönyöket és persze az asztalt meg az ágyat is, hogy megbizonyosodjak arról, tényleg nincs ott senki” – mondja Nassim, szintén ex-légikísérő.

A fentebb említett Esther más hasznos trükköket is megosztott, amelyek megkönnyíthetik a szállodában megszállók mindennapjait.

  • “A fürdőszobában felborul a papírpohár, amikor beleteszed a fogkefét? Fordítsd meg, és dugd át rajta! A mosdókagylók ugyanis nem higiénikusak”
  • “Gyűröttek a ruháid? Zuhanyzás közben akaszd fel a őket a fürdőszobában! Azt követően szárazon mosd ki, és olyan lesz, mintha új lenne”
  • “Bepárásodott a tükör, de gyorsan el kell menned? Fújd le a hajszárítóval, ahol szükséges, és pillanatok alatt eltűnik”
  • “Nincs nálad hangszóró? Tedd a telefonodat egy bögrébe, és máris hangosabb lesz”

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: Express, fotók: Unsplash, Getty Images)

hotel | szoba | szálloda | utazás | biztonság

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ezen a napon ne induljunk útnak, teljesen leáll a közlekedés Németországban

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom