Close
Ez a gyönyörű olasz sziget hatmillió forintot fizet, ha odaköltözöl

Ez a gyönyörű olasz sziget hatmillió forintot fizet, ha odaköltözöl

És még a lakásvásárlást- és felújítást is anyagilag támogatják. Ha most valami nagyon mediterrán hiányzik a lelkednek, szerintünk megér az ajánlat egy alapos morfondírozást!

Az elmúlt években sokszor szembejött velünk, hogy elnéptelenedő olasz helyek kínálnak valamilyen módon csábító lakhatást; most Szardínia csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, méghozzá egy roppant nagylelkű ajánlattal.

15 ezer euróval azaz kb. hatmillió forinttal csábítaná új lakosait a szigetre Szardínia azokba a településekbe, melyek lakossága háromezer főnél kisebb és folyamatosan csökken.

A kapott összegből az új szigetlakó ingatlant vásárolhat vagy felújításra költheti, a támogatás mértéke pedig nem haladhatja meg a lakásvásárlás vagy -felújítás költségének felét.

A szabályok közt van még, hogy egyrészt háromezer főnél kisebb lelkes településbe kell költözni, valamint másfél éven belül lakóhelyként kell bejelenteni az adott szardíniai helyet.

A sziget elnöke, Christian Solinas azt reméli, hogy ezzel a támogatással lendületet adhatnak a lakossággyarapításnak, éppen ezért összesen negyvenöt millió eurót tettek félre a projektre: ez a számítások szerint háromezer új háztartást jelenthet Szardíniának.

(Fotók: Getty, forrás: Timeout)

olasz | szardínia | sziget | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Több mint 140 ezer forintra büntethetnek ezért az ártatlannak tűnő szokásért Brüsszelben

Így alakul idén az utazási kedv a járvány előttihez képest

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom