Close
Hétfőtől az éttermek, a bárok, a színházak és az edzőtermek is újranyitnak Szardínián

Hétfőtől az éttermek, a bárok, a színházak és az edzőtermek is újranyitnak Szardínián

Szardínia szigetén március elsejétől újraindul az élet.

Megnyitják a vendéglátóhelyeket, kizárólag a maszk viselete és a távolságtartás lesz kötelező, miután a kedvező adatok miatt fehér színű besorolást kapott a terület. A földközi-tengeri sziget az ország első övezete, ahol a legalacsonyabb szintű járványintézkedésekre térnek át.

Szardínia fővárosa, Cagliari

A szigeten hétfőtől teljesen szabad lesz a közlekedés a települések között, emellett eltörlik az estétől reggelig tartó kijárási tilalmat is.

A bárok, kávéházak, éttermek a járvány előtt megszokott nyitvatartásra térhetnek vissza,

vagyis napközben és az esti órákban sem kell korlátozniuk működésüket. Újranyithatnak az edzőtermek, uszodák, valamint a kulturális találkozóhelyek is, többek között a mozik és színházak. Érvényben marad ugyanakkor a kötelező maszkviselet az üzletekben, a tömegközlekedési eszközökön, valamint szabadtéren, tehát a nyílt utcán is.

A lombardiai Bergamóban szigorítás jön

Olaszország többi részén ugyanakkor rosszabbodott a helyzet. Hétfőtől többek között Lombardia, Piemont és Marche tartományban is szigorítják a korlátozásokat, és több tucatnyi várost lezártak.

Eközben Belgiumban:

szardínia | olaszország | nyitás | maszk | járvány

FOLYTASD EZZEL

Légiutas-kísérők elárulták, milyen fura kéréseket kapnak az első osztályon utazóktól

Az EU Magyarország számára is drasztikus döntést hozott: meghosszabbítják a gazdasági szankciókat Oroszország ellen

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram