Csodálatosak a korzikai erdőkben felállított szarvaslesek

Hegy a tengerben – röviden így szokták jellemezni Korzikát, amelynek középső részét valóban hatalmas hegyek, völgyek, erdők tagolják. Az Orma Architettura által tervezett kilátópontoknak köszönhetően pedig jól megnézhetjük magunknak ezt a vidéket.

A fából készült építmények a szigeten található természetvédelmi parkhoz tartoznak, és elsősorban az erdőben élő gímszarvasok megfigyelésére szolgál. A Korzikán élő rőtvadak populációja néhány évtizeddel ezelőtt vészesen megcsappant, ám egy újratelepítési programnak köszönhetően mára ismét megjelentek a környéken.

A program második szakaszában igyekeznek felhívni az emberek figyelmét a faj veszélyeztetettségére, ennek érdekében telepítettek most három, fából készült szarvaslest, ahonnan kiváló kilátás nyílik a vadregényes hegyvonulatokra, illetve a völgyekben lezúduló, kristálytiszta hegyi patakokra. Természetesen mindhárom kilátót olyan helyen építették fel, ahol a leggyakrabban lehet látni a szarvasokat.

"Olyan állomásokat akartunk létrehozni, ahonnan mindent láthatnak az emberek. A lest körülölelő faléceknek köszönhetően mindezt anélkül tehetik, hogy elriasztanák az állatokat"

– magyarázta az építész, Jean Mathieu De Lipowski.

Legközelebb tehát, ha Korzikán járunk, érdemes lesz két strandolás között a hegyekbe is ellátogatni, és megcsodálni a szépség szigetének (ahogyan a helyiek nevezik) páratlan természeti adottságait és élővilágát.

Ez is érdekelhet:

Turisták helyett önkéntes karbantartókat várnak a Feröer-szigetekre áprilisban

Karbantartás miatt zárva - sok helyen találkozhattunk már ezzel a felirattal, hamarosan pedig a Feröer-szigetekre is kiírhatnák. Mindezzel természetesen nemes céljuk van a helyieknek, nevezetesen megőrizni a szigetcsoport érintetlen természeti szépségeit.

(Képek: Dezeen)

Korzika | erdő | szarvasles | kilátó | gímszarvas

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom