Close
Csodálatosak a korzikai erdőkben felállított szarvaslesek

Csodálatosak a korzikai erdőkben felállított szarvaslesek

Hegy a tengerben – röviden így szokták jellemezni Korzikát, amelynek középső részét valóban hatalmas hegyek, völgyek, erdők tagolják. Az Orma Architettura által tervezett kilátópontoknak köszönhetően pedig jól megnézhetjük magunknak ezt a vidéket.

A fából készült építmények a szigeten található természetvédelmi parkhoz tartoznak, és elsősorban az erdőben élő gímszarvasok megfigyelésére szolgál. A Korzikán élő rőtvadak populációja néhány évtizeddel ezelőtt vészesen megcsappant, ám egy újratelepítési programnak köszönhetően mára ismét megjelentek a környéken.

A program második szakaszában igyekeznek felhívni az emberek figyelmét a faj veszélyeztetettségére, ennek érdekében telepítettek most három, fából készült szarvaslest, ahonnan kiváló kilátás nyílik a vadregényes hegyvonulatokra, illetve a völgyekben lezúduló, kristálytiszta hegyi patakokra. Természetesen mindhárom kilátót olyan helyen építették fel, ahol a leggyakrabban lehet látni a szarvasokat.

“Olyan állomásokat akartunk létrehozni, ahonnan mindent láthatnak az emberek. A lest körülölelő faléceknek köszönhetően mindezt anélkül tehetik, hogy elriasztanák az állatokat”

– magyarázta az építész, Jean Mathieu De Lipowski.

Legközelebb tehát, ha Korzikán járunk, érdemes lesz két strandolás között a hegyekbe is ellátogatni, és megcsodálni a szépség szigetének (ahogyan a helyiek nevezik) páratlan természeti adottságait és élővilágát.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Dezeen)

FOLYTASD EZZEL
Így alakulnak a nyáron a repülőjegyárak a Ryanair szerint
Jövő hétfőtől nem lesz kötelező a maszkviselés az izraeli repülőjáratokon
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom