Close
Csodálatosak a korzikai erdőkben felállított szarvaslesek

Csodálatosak a korzikai erdőkben felállított szarvaslesek

Hegy a tengerben – röviden így szokták jellemezni Korzikát, amelynek középső részét valóban hatalmas hegyek, völgyek, erdők tagolják. Az Orma Architettura által tervezett kilátópontoknak köszönhetően pedig jól megnézhetjük magunknak ezt a vidéket.

A fából készült építmények a szigeten található természetvédelmi parkhoz tartoznak, és elsősorban az erdőben élő gímszarvasok megfigyelésére szolgál. A Korzikán élő rőtvadak populációja néhány évtizeddel ezelőtt vészesen megcsappant, ám egy újratelepítési programnak köszönhetően mára ismét megjelentek a környéken.

A program második szakaszában igyekeznek felhívni az emberek figyelmét a faj veszélyeztetettségére, ennek érdekében telepítettek most három, fából készült szarvaslest, ahonnan kiváló kilátás nyílik a vadregényes hegyvonulatokra, illetve a völgyekben lezúduló, kristálytiszta hegyi patakokra. Természetesen mindhárom kilátót olyan helyen építették fel, ahol a leggyakrabban lehet látni a szarvasokat.

“Olyan állomásokat akartunk létrehozni, ahonnan mindent láthatnak az emberek. A lest körülölelő faléceknek köszönhetően mindezt anélkül tehetik, hogy elriasztanák az állatokat”

– magyarázta az építész, Jean Mathieu De Lipowski.

Legközelebb tehát, ha Korzikán járunk, érdemes lesz két strandolás között a hegyekbe is ellátogatni, és megcsodálni a szépség szigetének (ahogyan a helyiek nevezik) páratlan természeti adottságait és élővilágát.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Dezeen)

kilátó | erdő | szarvasles | les | környezetvédelem

FOLYTASD EZZEL

Nyolc éve először csökkentették a terrorveszély szintjét a világ egyik legvágyottabb országában

Karácsony Olaszországban – Tíz kihagyhatatlan programjavaslattal

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram