Close
Csodálatosak a korzikai erdőkben felállított szarvaslesek

Csodálatosak a korzikai erdőkben felállított szarvaslesek

Hegy a tengerben – röviden így szokták jellemezni Korzikát, amelynek középső részét valóban hatalmas hegyek, völgyek, erdők tagolják. Az Orma Architettura által tervezett kilátópontoknak köszönhetően pedig jól megnézhetjük magunknak ezt a vidéket.

A fából készült építmények a szigeten található természetvédelmi parkhoz tartoznak, és elsősorban az erdőben élő gímszarvasok megfigyelésére szolgál. A Korzikán élő rőtvadak populációja néhány évtizeddel ezelőtt vészesen megcsappant, ám egy újratelepítési programnak köszönhetően mára ismét megjelentek a környéken.

A program második szakaszában igyekeznek felhívni az emberek figyelmét a faj veszélyeztetettségére, ennek érdekében telepítettek most három, fából készült szarvaslest, ahonnan kiváló kilátás nyílik a vadregényes hegyvonulatokra, illetve a völgyekben lezúduló, kristálytiszta hegyi patakokra. Természetesen mindhárom kilátót olyan helyen építették fel, ahol a leggyakrabban lehet látni a szarvasokat.

“Olyan állomásokat akartunk létrehozni, ahonnan mindent láthatnak az emberek. A lest körülölelő faléceknek köszönhetően mindezt anélkül tehetik, hogy elriasztanák az állatokat”

– magyarázta az építész, Jean Mathieu De Lipowski.

Legközelebb tehát, ha Korzikán járunk, érdemes lesz két strandolás között a hegyekbe is ellátogatni, és megcsodálni a szépség szigetének (ahogyan a helyiek nevezik) páratlan természeti adottságait és élővilágát.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Dezeen)

FOLYTASD EZZEL
Újranyitásért tüntetnek az elkeseredett római vendéglátósok
Velencében még a vaporettókon is oltani fognak és nagyon várják a magyar turistákat
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom