Close
Csodálatosak a korzikai erdőkben felállított szarvaslesek

Csodálatosak a korzikai erdőkben felállított szarvaslesek

Hegy a tengerben – röviden így szokták jellemezni Korzikát, amelynek középső részét valóban hatalmas hegyek, völgyek, erdők tagolják. Az Orma Architettura által tervezett kilátópontoknak köszönhetően pedig jól megnézhetjük magunknak ezt a vidéket.

A fából készült építmények a szigeten található természetvédelmi parkhoz tartoznak, és elsősorban az erdőben élő gímszarvasok megfigyelésére szolgál. A Korzikán élő rőtvadak populációja néhány évtizeddel ezelőtt vészesen megcsappant, ám egy újratelepítési programnak köszönhetően mára ismét megjelentek a környéken.

A program második szakaszában igyekeznek felhívni az emberek figyelmét a faj veszélyeztetettségére, ennek érdekében telepítettek most három, fából készült szarvaslest, ahonnan kiváló kilátás nyílik a vadregényes hegyvonulatokra, illetve a völgyekben lezúduló, kristálytiszta hegyi patakokra. Természetesen mindhárom kilátót olyan helyen építették fel, ahol a leggyakrabban lehet látni a szarvasokat.

“Olyan állomásokat akartunk létrehozni, ahonnan mindent láthatnak az emberek. A lest körülölelő faléceknek köszönhetően mindezt anélkül tehetik, hogy elriasztanák az állatokat”

– magyarázta az építész, Jean Mathieu De Lipowski.

Legközelebb tehát, ha Korzikán járunk, érdemes lesz két strandolás között a hegyekbe is ellátogatni, és megcsodálni a szépség szigetének (ahogyan a helyiek nevezik) páratlan természeti adottságait és élővilágát.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Dezeen)

FOLYTASD EZZEL
Ez az a téli sport, amitől boldog leszel – Elképesztő élményekkel várnak az osztrák síterepek
Diszkriminatív? Csak az oltatlanokra vonatkoznak azok a kijárási korlátozások, amelyeket most vezet be Románia
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom