Close
A világ legnagyobb kaleidoszkópjában megszűnik a tér és az idő

A világ legnagyobb kaleidoszkópjában megszűnik a tér és az idő

A Stufish dizájner stúdió megépítette a világ legnagyobb kaleidoszkópját, egy egyedülálló tükörfóliából készült installációt, amely Szaúd-Arábia folyamatosan változó arcát mutatja be.

A negyven méter hosszú és hat méter magas Stufish kaleidoszkóp a 2022-es rijádi LEAP technológiai konferenciára készült, hogy magával ragadó élményt nyújtson a vendégek számára. A tervezők szerint ez a világ legnagyobb ilyen jellegű installációja.

A LEAPscape elnevezésű kaleidoszkóp feszített tükörfóliából készült, a ledek segítségével pedig egy olyan videót vetítettek le, amelyek Szaúd-Arábia természeti környezetének legvarázslatosabb jegyeit jelenítették meg a tenger alatti csodáktól kezdve az Arab-félsziget feletti égboltig.

A képeket digitális effektusokkal rétegezték, hogy aztán a tükörfóliáról visszaverődve kaleidoszkóp-hatást keltsenek.

A kaleidoszkóp különböző jelenetei közötti különbségek éppen olyanok, mintha egyik szobából a másikba mennénk át, miközben a látványvilág teljesen magával ragad. A háromszög alakú be- és kijárati nyílások olyan gondosan el lettek rejtve, hogy semmit sem vesznek el az installáció vizuális élményéből.

Az installáció különlegessége, hogy csupán tizenöt kilogrammot nyom, így tökéletes bizonyíték arra, hogy kevés anyagbefektetéssel és maximális kreativitással milyen csodálatos látványvilág hozható létre.

(Forrás és fotók: Dezeen)

dizájn | tükörfólia | Stufish | szaud-arábia | tükör

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Hat csodás hely Magyarországon, ahol újjászülethetsz

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram