A világ legnagyobb kaleidoszkópjában megszűnik a tér és az idő

A Stufish dizájner stúdió megépítette a világ legnagyobb kaleidoszkópját, egy egyedülálló tükörfóliából készült installációt, amely Szaúd-Arábia folyamatosan változó arcát mutatja be.

A negyven méter hosszú és hat méter magas Stufish kaleidoszkóp a 2022-es rijádi LEAP technológiai konferenciára készült, hogy magával ragadó élményt nyújtson a vendégek számára. A tervezők szerint ez a világ legnagyobb ilyen jellegű installációja.

A LEAPscape elnevezésű kaleidoszkóp feszített tükörfóliából készült, a ledek segítségével pedig egy olyan videót vetítettek le, amelyek Szaúd-Arábia természeti környezetének legvarázslatosabb jegyeit jelenítették meg a tenger alatti csodáktól kezdve az Arab-félsziget feletti égboltig.

A képeket digitális effektusokkal rétegezték, hogy aztán a tükörfóliáról visszaverődve kaleidoszkóp-hatást keltsenek.

A kaleidoszkóp különböző jelenetei közötti különbségek éppen olyanok, mintha egyik szobából a másikba mennénk át, miközben a látványvilág teljesen magával ragad. A háromszög alakú be- és kijárati nyílások olyan gondosan el lettek rejtve, hogy semmit sem vesznek el az installáció vizuális élményéből.

Az installáció különlegessége, hogy csupán tizenöt kilogrammot nyom, így tökéletes bizonyíték arra, hogy kevés anyagbefektetéssel és maximális kreativitással milyen csodálatos látványvilág hozható létre.

(Forrás és fotók: Dezeen)

kaleidoszkóp | szaud-arábia | dizájn | Stufish | led

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom