Művészet és gasztronómia találkozik az egyik legjobb budapesti étteremben

A Kollázs Brasserie & Barban már látható a nemzetközileg elismert Szauder Dávid exkluzív „Folkloric Robots” című kiállítását, amely a LUMAS Budapest együttműködésével valósul meg.

Ez a tárlat több mint egy kiállítás: a képzőművészet, a digitális innováció és a gasztronómia világát egyesíti egy olyan környezetben, amely a kortárs kreativitást és az időtlen eleganciát ötvözi. A vendégek Szauder digitális műalkotásaiba merülhetnek el, miközben élvezhetik a Michelin-ajánlású Kollázs Brasserie & Bar vendégszeretetét és kulináris mestermunkáit.

A lenyűgöző sorozatot Ajkai Dávid, elismert fotográfus kelti életre, akinek művészi látásmódja tökéletesen kiegészíti Szauder Dávid vízióját. Ajkai fotói a „Folkloric Robots” esszenciáját ragadják meg, kiemelve azok részletgazdagságát.

A „Folkloric Robots” sorozat a hagyomány és innováció közötti kölcsönhatás mélyreható reflexiója. Az alkotások címeitől a motívumokig, művei olyan kontrasztok szimfóniáját teremtik meg, amely egyszerre meghökkentő és harmonikus. Finoman eltér a klasszikus ábrázolástól, miközben kérdéseket vet fel az ember és technológia, a mesterségesség és hitelesség kapcsolatáról.

A „Folkloric Robots” koncepciója Barcelonában született meg, ahol Szaudert a történelem és modernitás egyedülálló együttélése inspirálta. A művek hagyományos viseleteket ábrázolnak aprólékos kidolgozottsággal, szimbolizálva a kulturális örökség fontosságát egy egyre modernebb világban.

A mesterséges intelligencia és a modern képszerkesztési technológiák innovatív alkalmazásával Szauder a múlt és jövő, a tradíció és haladás, a technológia és kézművesség, valamint a tudomány közötti feszültséget hozza létre és eleveníti meg.

Ez a különleges kiállítás Marta Contreras Simó munkáját is bemutatja. A művésznő, akárcsak Szauder, a fotográfia és a digitális technológia határterületeit kutatja. Munkái – amelyeket a mesterséges intelligencia, a divat és a kortárs esztétika inspirál – tökéletesen illeszkednek a kiállítás tematikájához, újabb réteget adva az emberi kreativitás és mesterséges intelligencia közötti párbeszédhez.

szauder dávid | kollázs brasserie | Ajkai Dávid | four seasons | budapest

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Hirdetés