Close
Van egy város, aminek a legnépszerűbb látványossága egy dagi macska

Van egy város, aminek a legnépszerűbb látványossága egy dagi macska

Gacek, a „Kaszubska utca királya” Szczecinben, Lengyelországban él és szinte maximális pontszámot kapott értékelésként a Google felhasználóitól.

Ha a Google értékelései között a lengyelországi Szczecin látnivalóit böngésszük, furcsa dologra lehetünk figyelmesek. A közel négyszázezer lakossal rendelkező városnak ugyanis

a legnépszerűbb látnivalója nem egy múzeum, park vagy palota, hanem egy macska.

A Google felhasználóinak ezrei szerint ugyanis a város legnagyobb turisztikai attrakciója nem más, mint Gacek, a kissé pufók macska, aki a városközponttól délre, az utcán él. A „Kaszubska utca királyának” nevezett Gacek 2020 óta építi egyre nagyobb számú rajongótáborát,

a lengyel és külföldi turistáktól pedig 4,9-es átlagértékelést kapott, ami igazán lenyűgöző.

Vicces, de igaz, vannak olyan turisták, akik egészen Norvégiából látogattak el a lengyel városba, hogy találkozhassanak az elbűvölő, dagi macskával, akinek bizony rendre különböző finom falatokat is hoznak. Ha pedig megetették a kedves cicát, körbe is néznek a városban, ahol azért akad más látnivaló is bőséggel.

Kihagyhatatlan Szczecin gótikus katedrálisa, csodálatos hercegi kastélya és hatalmas kikötője is.

Ha csak pár napod van, de a legtöbbet akarod kihozni belőle, irány Lengyelország!

(Forrás: Timeout, fotók: Timeout és Getty Images)

szczecin | google | macska | google értékelés | Lengyelország

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ezen a napon ne induljunk útnak, teljesen leáll a közlekedés Németországban

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom