Ezt az egészen különleges fűszert használja Gordon Ramsay a sült csirke ízesítésére

A világ egyik legismertebb sztárséfje a TikTokon osztotta meg a sült csirke készítésének kulisszatitkait. Az ő zseniális ételének titka egy különleges fűszerben rejlik.

Gordon Ramsay a csirkehúst sütést megelőzően szecsuáni borssal szórja meg. Az ősi kínai fűszernek enyhén gyümölcsös íze van, ugyanakkor a nyelvvel érintkezve kissé bizsergő, zsibbasztó hatása is van, így egészen különleges ízélményt nyújt.

A szecsuáni borssal jól és bátran párosíthatjuk a csilit, hiszen a végeredmény kevésbé lesz letaglózó csípősség szempontjából, mint amire számítanánk. Ennek oka pedig a két fűszer kölcsönhatásában rejlik.

A szecsuáni borsban található egy hidroxi-alfa-sansool nevű összetevő, ami a sejtreceptorokra hat. Olyan érzést vált ki, mintha mini elektrosokk érné az ízlelőbimbókat, így amíg ennek a hatása fennáll, kevésbé lesz intenzív a csilipaprika kapszaicinje. Amikor tehát a csilit és a szecsuáni borsot egy pácban összekeverjük, számíthatunk arra, hogy a csili ízét és illatát intenzívnek érzékeljük majd, az erőssége kevésbé lesz erőteljes.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

Gordon Ramsay | recept | konyhai trükk | fűszer | Sült

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom