Close
A luxus iránt szégyenlősöknek nyílik cukrászda a Ritzben

A luxus iránt szégyenlősöknek nyílik cukrászda a Ritzben

Nem a flancos hotelen át vezet az út a félénkebb édesszájúak számára.

Az, hogy egy helyi lakos nem mer bemenni egy luxusszállodába, úgy tűnik, nem csak itthon probléma; ezt fedezte fel a frissen újranyitott Párizsban a Ritz is. Pedig nekik is nagy szükségük lenne – kellő számú turista hiányában – a helyi fogyasztókra, ezért úgy döntöttek, furfangos megoldást eszközölnek a probléma kiküszöbölésére, szúrta ki a Gentleman’s Review.

A luxuszálloda menedzsmentje ezért döntött úgy, hogy

új cukrászdájuk megközelítéséhez ne a flancos Vendôme téren keresztül vezessen az út.

Így nem kell belépni az elegáns, pár éve felújított épületbe, hanem a Rue Cambon felől, szerényebben lehet majd megközelíteni a szálloda egykori bárjának otthont adó utcafronti helyiséget.

A hetven négyzetméteres Le Comptoir június 7-én nyílik, és a friss cukrászremekek mellett ajándéküzletként is funkcionál majd: jobbára desszertborokat és süteményillatú gyertyákat lehet majd beszerezni. A projekt gasztrorészét nem más álmodta meg, mint a 2015-ös újranyitás óta a szálloda vezető cukrászséf-pozícióját is betöltő díjnyertes, szakácskönyvet (French Pastry at the Ritz Paris) is jegyző François Perret, akinek a Netflixszel is volt már közös sorozata (The Chef in a Truck).

Az édességek terén most sem köt majd kompromisszumot, bár jóval demokratikusabb lesz a koncepció: míg a szálloda Proust szalonjában egy ötórai tea 68 euróba kerül, az új egységben a háromeurós croissant-ok dívnak majd – természetesen formailag teljesen újraértelmezve. A cukrászda ikonikus desszertjeinek a szokásosnál nagyobb méretű, gyümölcsös ízesítésű madeleine-eket szánják, továbbá a „karamellás tálcaként” fordítható barquette au caramelt és egy márványmintás piskótaszeletet. De nemcsak az édesszájúaknak lesz okuk benézni ide: lesznek szendvicsek és például focaccia is.

„Ez az üzlet a Ritz-életérzést sokkal többek számára teszi elérhetővé, a papírpoharak és a szívószálak ugyanis teljesen szokatlanok ettől a márkától”

– vallja a 2019-ben a világ legjobb cukrászséfjének választott gasztroszakember. Bár lehet tortát is rendelni tőlük, alapvetően minden úgy lett kitalálva, hogy a take away koncepció is érvényesüljön.

Még iható sütemények is kaphatók majd – ezek valójában shake-ek, amelyeket francia sütik inspiráltak. A Rue Cambon egyébként remek lokáció, itt található a Chanel főhadiszállása (akik most egy elképesztően szép villába vonultak a nyárra Saint-Tropez-ban) és legfontosabb üzlete is, a keresztutca Rue Saint-Honoréban a Dior főhadiszállása székel. Nyilván napestig lehetne sorolni a környékbeli luxusüzleteket.

A shoppingolás után kiváló pihenőpontként éppen útba esik az új, barack-fehér-arany színekkel kialakított cukrászda, amelynek természetesen állnia kell a sarat a már régen a piacon lévő konkurensekkel, a Ladurée-vel vagy a Pierre Hermével szemben.

(Forrás: Gentleman’s ReviewIndex, borítókép: Ritz Paris / Bernhard Winkelmann)

netflix | ritz | francois perret | párizs | cukrász

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram