Close
Ez a világszerte kedvelt sorozat a magyarok körében még népszerűbbé tette Szicíliát

Ez a világszerte kedvelt sorozat a magyarok körében még népszerűbbé tette Szicíliát

Ahogy anno a Jóbarátok vagy a Szex és New York ikonikus helyeire is turisták tömegei voltak kíváncsiak, úgy most a streaming platformokon elérhető sorozatok is sokakat utazásra csábítanak.

A Golden Globe-on két díjat is bezsebelő A Fehér Lótusz második évada Szicíliában játszódik. A cseh utazási vállalat, a Kiwi.com adataiból kiderül, hogy a sorozat premierje óta megnövekedett-e Szicília népszerűsége a hazai turisták körében.

Mike White sorozata, A Fehér Lótusz immár két évadot szentelt kissé flúgos, öntelt, gazdag nyaraló amerikaiaknak. Míg az első évad Hawaiin játszódott, addig a második az öreg kontinens egy gyönyörű részére, a Földközi-tenger legnagyobb szigetére, Szicíliába repít. A hét részben Taormina mellett a sziget számos bájos pontjába bepillanthatunk. A mitológia, a táj, a fenomenális szereposztás mind hozzájárulnak ahhoz, hogy Szicília vonzóbb nyaralási célpont legyen, mint valaha!

A magyarokat is Szicíliába húzza A Fehér Lótusz!

– Olaszország mindig is a top célpontok között van, ha repülésről van szó. A magyarok 2022-re szóló repülőjegyfoglalásainak tizennégy százalékát Olaszország adta, ezzel a legnépszerűbb célország volt – osztotta meg tapasztalatait Eliška Řezníček Dočkalová, a Kiwi.com ügyfélélményért felelős igazgatója.

Vajon Szicília, Olaszország legnagyobb területű régiója népszerű honfitársaink körében? De még mennyire!

Hiszen két repülőtere, Catania és Palermo is szerepel az olasz úticélok top 10-es listáján. Egészen pontosan azösszesített adatok alapján a magyarok körében az ötödik legnépszerűbb repülési célállomás Olaszországon belül Catania, a hetedik pedig Palermo. És hogy A Fehér Lótusz által felvillantott helyek tetszenek a magyaroknak mi sem bizonyítja jobban, minthogy 2023 első hónapjában több mint háromszor annyian kerestek rá szicíliai úti célra, mint egy évvel korábban.

A legjobb időpont a repülésre?

Szicília alapvetően az év bármelyik részében remek lehet a kikapcsolódásra. Még februárban és márciusban is élvezhetjük a napsütést, a hőmérséklet elérheti a 20 °C-ot is. jelenleg Palermóba már 12 ezer forinttól találunk repülőjegyet, Cataniába pedig akár még ennél is olcsóbban elrepülhetünk. A szigeten belüli közlekedés pedig a kb. egy éve megnyílt vasútvonalnak köszönhetően nagyon kényelmes.

A Frecciabianca útvonal Szicília két legnagyobb városát, Palermót és Cataniát köti össze. Ha mindent szeretnénk felfedezni, akkor mi sem egyszerűbb, mint hogy az egyik városba érkezünk, a másikból pedig hazaindulunk. Meglehetősen adja magát, nem igaz?

A sorozat nyomában

Ha a sorozatot követjük, akkor Taormina mindenképpen a legajánlottabb helyek között van. Fel tudod idézni Csontváry Kosztka Tivadar képét, amin színház romjai mögött megbújik a tenger és feltűnik az Etna? Akkor képzeletben máris a festői Taorminában jársz.

Nem véletlenül az egyik legnépszerűbb város Taormina, hiszen gyönyörűek a megőrzött középkori utcái és páratlan a panorámája.

Az Isola Bella nevű kis, lakatlan sziget szintén feltűnik a sorozatban. Ide komppal juthatunk át, és a helyszínen akár jet-skit is bérelhetünk. Az Etna Európa egyik aktív vulkánja, ahol nemcsak túrázni tudunk, hanem borokat is kóstolhatunk.

Arra figyeljünk, hogy az Etnára bizony még nyáron is kelleni fog meleg, szél- és vízálló ruha. A kényelmes és zárt cipő alap, hiszen lávafolyásokra bizony számítani lehet. Emlékeztek arra, amikor a sorozat női szereplői egy csajos estét töltöttek a fényűző Villa Elenában? Nos, mindez Noto városában játszódik. A bájos kisváros egy földrengés miatt az anyatelepülésétől mintegy tíz kilométerre teljesen újonnan épült a 18. század elején.

A barokk, bizánci-arab elemeket magán viselő városkában mindenképp érdemes megnézni a székesegyházat, a Nicolaci-palotát és élvezni a terek, utcák színeit, a pálmafákat és átélni a természet közelségét.

szicília | a fehér lótusz | felmérés | sorozat | szokás

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ezen a napon ne induljunk útnak, teljesen leáll a közlekedés Németországban

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom