Close
Pár tekercs szigszalag, és ugrálhatsz a dimenziók között

Pár tekercs szigszalag, és ugrálhatsz a dimenziók között

Darel Carey egészen sajátos művészeti szakágban utazik: a dimenzionalizálásban, amihez csak létra és szigetelőszalag kell. No meg a tehetség.

Legutóbb a Torrance Art Museumban hozott létre „szalagművészeti installációt” a Los Angeles-i művész, aki szó szerint szemkápráztató honlapot készített magának. Carey dimenzionalizálásnak nevezi, amit művel: a szalagokat felragasztva vonalsorozatokat hoz létre, amelyeket elnézve olykor háromdimenziósnak érzékeljük a kétdimenziós felületeket, máskor pedig éppen fordítva.

Carey – aki korábban az USA légierejénél dolgozott mint nyelvi elemző –, az egyik fő hatásának M.C. Eschert tartja, és élvezettel építi be a matematikai gondolkodást az alkotásaiba.

Ez is érdekelhet:

Darel Carey | design | video | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Lebilincselő videó készült az emberek nélküli metropoliszról

Látványos videó mutatja meg, hogyan lett Isztambul két kontinens szerelemgyereke

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram