Close
Öt csodálatos hegy, ami a szivárvány színeiben pompázik

Öt csodálatos hegy, ami a szivárvány színeiben pompázik

Még hogy a szivárványok csak az égen jelenhetnek meg! Ezeken a hihetetlen hegyvonulatokon még látványosabbak.

Vermillion Cliffs, Arizona

Az egyedi görbületének köszönhetően hullámként is ismert Vermillion Cliffs lenyűgöző vörös, narancssárga és rózsaszín árnyalatokkal gyönyörködtet, amelyek rétegszerűen jelennek meg a hegyvonulaton.

Szivárvány-hegy, Peru

Ahogyan a neve is jól jelzi, a Szivárvány-hegy valóban szivárványszínű, de gyakran emlegetik Montaña de Siete Colores néven, azaz a Hét szín hegyeként. A páratlan látványért azonban meg kell küzdeni.

A kirándulók általában egy egynapos vezetett túra keretében keresik fel, mert a régióban meglehetősen nehéz eligazodni, ráadásul a magashegyi légkör a szervezetet is jelentősen megterheli.

Zhangye Nemzeti Geopark, Kína

Kína egyik legismertebb turistalátványossága a Zhangye Nemzeti Geopark, ami az UNESCO listáján is szerepel.

Nemcsak elképesztő színvilága miatt különleges, hanem geotörténete is páratlan.

A szakértők szerint ugyanis ez a terület már a Himalája kilakulása előtt is létezett, és a tektonikus lemezek összeütközését követően jöttek létre színes csíkjai.

Serranias Del Hornocal, Argentína

Az argentin Tizennégy szín dombja néven ismert Serranias del Hornocal természetes geológiai csodái egy kilátóból, kristálytiszta időjárás esetén nyújtanak páratlan látványt.

Ahhoz azonban, hogy a kirándulók elé táruljon a panoráma, bonyolult ösvényrendszeren kell végighaladni.

Hétszínű Föld, Mauritius

A Hétszínű Föld inkább tekinthető homokdűnének, mint hegyvonulatnak, mégis érdemes egyszer az életben felkeresni. Változatos színvilága vulkanikus eredetének köszönhetően jött létre.

A túrázók lila, piros, zöld, kék, barna és sárga árnyalatokban gyönyörködhetnek attól függően, hogy a napfény hogyan világítja meg a dűnéket.

Kicsit más: a Yoho Nemzeti Park a víz és a jég birodalma, melynek folyóit hatalmas gleccserek táplálják, hogy aztán a Yoho és a Kicking Horse találkozását követően a Wapta-vízesés során zúduljon alá mérhetetlen mennydörgéssel. Útját meredek kanyonokon keresztül folytatja egészen addig, amíg meg nem érkezik a Columbia-folyóba.

(Fotók: Getty Images)

hegy | helyek | csodák | színes | páratlan

FOLYTASD EZZEL

Vajon ki tudnak majd nyitni a francia sípályák?

Ez az utazók kedvenc légitársasága az idén

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom