Üveghomlokzatú, trapéz alakú betonház bújik meg a szlovák erdőszélen

A pozsonyi Ksa Studený építészstúdió munkáját dicséri a Pernek település szélén található ház, melynek inspirációjául a vadászkunyhók szolgáltak.

A kétszáz négyzetméteres, lejtős telken épült ház homlokzata teljes magasságban üveg, a tetejét pedig fokozatosan beborítják növényekkel, hogy elrejtsék az épületet.

A falak monolit betonból, belső támasztás nélkül készültek, a ház előtt két nagy fa gondoskodik az árnyékról.

A kétszintes épület földszintjén a nappali, konyha, ebédlő, dolgozószoba és hálószoba kapott helyet, az emeleten pedig a gyerekszobák találhatók.

Az alaprajz szintén trapézalakú, és a domboldal felé keskenyedik, ahol a sötétebb kiszolgálóhelyiségek és fürdőszobák találhatók, így a nappaliból és a hálószobából akadálytalan kilátás nyílik a tájra.

Mind a földszinten, mind az emeleten teljes magasságban tolóajtókkal nyithatók a helyiségek a lejtős kert és a ház mögött lévő erdő felé.

A betonfalakat kívül és belül egyaránt vakolatlanul hagyták és minimalista fabútorokkal, egyszerű világítótestekkel egészítették ki.

A ház keleti oldalán egy kis ablak található, a nyugatin pedig üvegajtó nyílik az első emeletről a külső lépcsőre, amely a telken felfelé, a parkolóhoz vezet.

Mangó és beton ennyire még nem állt jól egymásnak mint ebben az indiai házban, de ez a brutalista betonmonstrum is remekül mutat a puszta közepén.

(Forrás: Dezeen, képek: Alex Shoots Buildings/Dezeen)

szlovákia | üveg | beton | erdő | trapéz

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom