Close
Hamarosan újra kérik az okmányainkat, ha át akarunk lépni ebbe a szomszédos országba

Hamarosan újra kérik az okmányainkat, ha át akarunk lépni ebbe a szomszédos országba

Szlovákia május végén két hétre ideiglenes ellenőrzést vezet be schengeni határain.

Az intézkedés május 24-től június 8-ig lesz érvényben Szlovákia osztrák, magyar, cseh és lengyel határán, és a május 29. és 31. között Pozsonyban rendezendő Globsec biztonságpolitikai konferencia vendégeinek biztonságát szavatolja.

A konferenciát 2005 óta rendezi meg az azonos nevű pozsonyi tanácsadó szervezet, amelynek korábban tagja volt a jelenlegi szlovák kormány két tárcavezetője, Jaroslav Nad védelmi és Rastislav Kácer külügyminiszter is.

Korábban ilyen léptékű, a konferencia biztonságára hivatkozó intézkedésre nem volt példa.

Roman Mikulec belügyminiszter azt mondta, hogy a széles körű határellenőrzést “aktuális fenyegetések” teszik indokolttá. Arra, hogy a schengeni határokon bevezetett, ideiglenesnek mondott határellenőrzések miért tartanak majd a biztonságpolitikai konferencia után is még egy hétig, a miniszter nem tért ki.

Szlovákia egyébként ideális úti cél egy rövid kiruccanásra, miközben csodaszép tájakon roboghatunk keresztül.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

szlovákia | határ | magyarország | schengeni övezet | határellenőrzés

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Drónok csapódtak az M3-as autópályára, lezárták a szakaszt a nyomozók

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram