Hamarosan újra kérik az okmányainkat, ha át akarunk lépni ebbe a szomszédos országba

Szlovákia május végén két hétre ideiglenes ellenőrzést vezet be schengeni határain.

Az intézkedés május 24-től június 8-ig lesz érvényben Szlovákia osztrák, magyar, cseh és lengyel határán, és a május 29. és 31. között Pozsonyban rendezendő Globsec biztonságpolitikai konferencia vendégeinek biztonságát szavatolja.

A konferenciát 2005 óta rendezi meg az azonos nevű pozsonyi tanácsadó szervezet, amelynek korábban tagja volt a jelenlegi szlovák kormány két tárcavezetője, Jaroslav Nad védelmi és Rastislav Kácer külügyminiszter is.

Korábban ilyen léptékű, a konferencia biztonságára hivatkozó intézkedésre nem volt példa.

Roman Mikulec belügyminiszter azt mondta, hogy a széles körű határellenőrzést "aktuális fenyegetések" teszik indokolttá. Arra, hogy a schengeni határokon bevezetett, ideiglenesnek mondott határellenőrzések miért tartanak majd a biztonságpolitikai konferencia után is még egy hétig, a miniszter nem tért ki.

Szlovákia egyébként ideális úti cél egy rövid kiruccanásra, miközben csodaszép tájakon roboghatunk keresztül.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

magyarország | szlovákia | határellenőrzés | schengeni övezet | határ

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom