Close
Szlovéniában is újranyitottak mától a teraszok, de hamar haza kell menni

Szlovéniában is újranyitottak mától a teraszok, de hamar haza kell menni

Szigorúbb a kijárási korlátozás, mint nálunk, sok vendéglátós nem túl boldog. 

Kinyithattak a vendéglátóhelyek szombaton Szlovéniában, de egyelőre csak a kerthelyiségek működhetnek, és azok is csak reggel hét és este hét óra között, közölte a ljubljanai sajtó szombaton.

Enyhítésekre egyelőre csak a koronavírus által kevésbé sújtott régiókban van lehetőség, azaz tizenkét régióból hétben. Ahol a helyzet engedi, ott akár az éttermek belső helyiségeit is használhatják a vendégek, de csak azok, akik a belépéskor negatív koronavírus-tesztet, oltási igazolást vagy korábbi fertőzésről és gyógyulásról szóló igazolást mutatnak fel.

A vendéglátóhelyek üzemeltetői szerint ezek nem teljesíthető elvárások, ezért enyhébb intézkedéseket várnak a kormánytól.

A teraszok a mai naptól Magyarországon is kinyitnak ezekkel a feltételekkel, Ausztria pedig május közepén nyit újra és szinte mindent védettségi igazoláshoz fog kötni.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

újranyitás | koronavírus | szlovénia | vendéglátás | kerthelyiség

FOLYTASD EZZEL

Egekben a szállásárak Dohában, nagyon rosszul jár, aki nem foglalt időben szobát a foci vb idejére

Az utolsó korlátozásokat is eltörli az egyik legnépszerűbb téli úti cél

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom