Close
Ezek a világ legjobb helyei sznorkelezéshez

Ezek a világ legjobb helyei sznorkelezéshez

A Bounce hasonlította össze a sznorkelhelyeket, hogy felállítsák a világ legjobbjainak listáját.

A tengerek és az óceánok számtalan kincset rejtenek. A vibráló korallzátonyok különlegesebbnél különlegesebb tengeri fajnak ad otthont, az emberek pedig még mindig nagyon keveset tudnak róluk. Szerencsére a sznorkelezés bepillantást enged ezekbe az ökoszisztémákba.

A Bounce új tanulmányában több tényező alapján elemezték a világ tengereit, beleértve a korallzátonyok területeit, a halfajokat, a műanyaghulladék-termelést és a rendelkezésre álló sznorkeltúrákat, hogy aztán felállíthassák végső ranglistájukat.

Ausztrália – 8,23/10

Ausztrália a világ legjobb helye a sznorkelezéshez, nem véletlenül kapott tíz pontból 8,23-at. Ott található a világ második legnagyobb korallzátonya, aminek kiterjedése negyvenkilencezer négyzetkilométer.

Ez a világ teljes korallzátony területének körülbelül tizenhét százalékának felel meg.

Ausztrália nulla százalékkal járul hozzá a globális műanyaghulladék-kibocsátáshoz, köszönhetően annak, hogy aktívan tartja tisztán óceánját.

Maldív-szigetek – 7,33/10

A Maldív-szigetek a második helyen végzett, köszönhetően kilencezer négyzetkilométernyi korallzátonyának, több mint ezeregyszáz halfajának. Az óceán zseniális hőmérséklete pedig azt is lehetővé teszi, hogy mindenféle komolyabb felszerelés nélkül, csak

egyetlen búvárruhában sznorkelezhessenek az ide látogatók.

Egyesült Államok és Kuba megosztva – 7,14/10

Az Egyesült Államok és Kuba egyaránt 7,14 pontot szerzett a tízből a Bounce felmérésben. Az Egyesült Államokban található a legtöbb veszélyeztetett halfaj, valamint jelentős mennyiségű korallzátony tartozik hozzá. A Florida-zátony a világ harmadik legnagyobb korallzátony-rendszere, nem csoda, hogy Tallahassee a sznorkelezők első számú célpontja.

Kubában szintén nagy kiterjedésű korallzátony található, ahol rengeteg halfajjal található, ráadásul

Kuba Ausztráliához hasonlóan egyáltalán nem járul hozzá a globális műanyaghulladék-kibocsátáshoz.

A tenger hőmérséklete 27,5 és 30,5 fok között mozog, az oda látogatók pedig negyvenhat búvártúra közül választhatják ki a számukra leginkább megfelelőt.

A lista első tíz helyén szerepelnek még a Bahamák, Pápua-Új Guinea, a Fülöp-szigetek, Indonézia, Fidzsi és Mikronézia.

(Forrás: Bounce, fotók: Getty Images)

természet | tenger | legjobb helyek | sznorkel | élővilág

FOLYTASD EZZEL

Fantasztikus új úti célokkal bővít a WizzAir

Ettől az időponttól utazhatunk egyénileg is Japánba

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Az álom és ébrenlét varázslatos világába repít az idei S/ALON Budapest lakástrend kiállítás
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom