Close
Ilyen egy erdőtűz-biztos múzeum, ha Ausztráliában épül fel

Ilyen egy erdőtűz-biztos múzeum, ha Ausztráliában épül fel

Bundanon új művészeti múzeuma egyben a kreatív tanulás hídja, mely nemcsak a klímaváltozás negatív hatásait viseli el, de az erdőtüzektől is megvédi a benne található műalkotásokat.

Az ausztráliai Shoalhaven városában, Nowra közelében nyílik meg január végén egy új művészeti múzeum és kreatív központ, melyet a Kerstin Thompson Architects (KTA) álmodott meg. A komplexum ötszáz négyzetméteres és

modern, valamint kortárs kiállításoknak ad majd otthont egész évben.

Kialakításához az ihletet az ausztrál árvízhidakból merítették, az elkészült építmény pedig hatékonyan tud alkalmazkodni a jelenlegi és a jövőbeli éghajlati szélsőségekhez is, hiszen egyrészről alatta el tud folyni az árvíz, másrészről pedig

hő és tűzbiztos megoldásának köszönhetően a műalkotásokat egy erdőtűz sem tudja elpusztítani.

A kreatív tanulás hídjaként is emlegetett építmény százhatvan méter hosszú és kilenc méter széles, egy domboldalon ível keresztül. A teljes komplexum a kiállítótér és közösségi központ mellett hatvannégy vendég befogadására alkalmas szálláshelyet, kávézót és étkezőt is tartalmaz, miközben

a hídról varázslatos kilátás nyílik a Shoalhaven folyóra.

Maga a kiállítótér egy föld alatti épületben lett kialakítva, így teljes körű védelmet élvezhetnek a műalkotások a szélsőséges éghajlati viszonyokkal és az Ausztráliában gyakran pusztító erdőtüzekkel szemben.

A komplexum kialakításakor központi szerep hárult a fenntarthatósági törekvésekre, ez pedig az épület üzemeltetésében is megjelenik, hiszen nettó nulla energiaigényű, napelemekkel működik, kezeli a feketevizet, valamint begyűjti és tárolja az esővizet is.

A művészeti múzeum első kiállítása, Az impulzustól a cselekvésig címet viseli és egészen június közepéig lesz megtekinthető.

(Forrás: Designboom, fotók: Zan Wimberley)

FOLYTASD EZZEL
Ha az eddigi brutál drágulás nem lett volna elég: elképesztő árrobbanás történt az ingatlanpiacon
Ez jelenleg a világ legnépszerűbb építménye
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom