Close
Szó szerint kivirágzott Madrid egyik legszebb épülete

Szó szerint kivirágzott Madrid egyik legszebb épülete

Hatalmas pipacsok, liliomok és cseresznyevirágok költöztek a Kristálypalotába egy koszovói művész jóvoltából. 

A spanyol főváros telis tele van csodás épületekkel, elegáns palotákkal, pompás kertekkel, parkokkal. A százhúsz hektáros Retiro Park közülük is kiemelkedik. Itt látogatható a Kristálypalota, Ricardo Velázquez Bosco 1887-es épülete, amely egy törékeny csipkevázra fújt üvegnek tűnik, de valójában egy több mint száz éves kiállítási létesítmény, amely egykor üvegházként funkcionált.

A Kristálypalota egyedisége és döbbenetes szépsége sok művészt vonz. 2006-ban a koreai Kimsooja változtatta szivárványos tündérvilággá, 2010-ben Jessica Stockholder Peer színes műanyagokból épített obeliszket a közepére, 2018-ban Jaume Plensa álmodott “láthatatlan” drótszobrokat installált az egykori üvegházba. Most Petrit Halilaj koszovói művész töltötte meg élettel a légies épületet.

A lugasépítő-féle madarak párzás előtti udvarlása ihlette meg őt, hiszen ők a legművészibb fészekrakók. A hímek bármit bevetnek, hogy elnyerjék a tojók figyelmét és kegyeit, ékes lugasokat építenek. Virágokkal, termésekkel, speciális díszekkel. Virágokkal telerakott lugassá változott most a Palacio de Cristal is. A művész a szerelem ünnepeként tekint az installációra, mely egészen 2021 február 28-ig marad a palotában.

Ez is érdekelhet:

(Fotók és Forrás: The Colossal)

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía | madrid | nagy sztori | petrit halilaj | spanyolország

FOLYTASD EZZEL

Olyan újításokat vezet be ez a légitársaság, aminek mindenki örülni fog

A világ legszebb hegyeit egyszer az életben látni kell – Ezeket járd végig!

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom