Close
Ez az egyetlen dolog kell a jetlag megelőzéséhez

Ez az egyetlen dolog kell a jetlag megelőzéséhez

A jetlag világszerte érinti az utazókat, sokakat pedig különösen megvisel az új időzónához való alkalmazkodás. Holott a megoldás rendkívül egyszerű: csupán egy tizenöt perces szunyókálásra van szükségünk.

A jetlag akkor jelentkezik, amikor az utazók jól megszokott alvási szokásai felborulnak a hosszan tartó repülőút vagy több időzóna átlépése miatt. A tünetei eléggé egyértelműek: ingerlékenységet és koncentrációzavart is tapasztalhatunk. Ahelyett azonban, hogy egész éjjel a plafont bámulnánk, vagy zombiként járkálnánk a városban,

egy gyors szunyókálás megoldhatja a problémát.

Dr. Stephen Jasper, az ausztrál Torrens Egyetem munkatársa szerint a szieszta a legjobb energetizáló technika, amit minden utazónak érdemes elsajátítania. A kutató szerint utazás közben alváshiány léphet fel, a szunyókálás pedig – még azok is, amelyek csak tizenöt-húsz percig tartanak – olyan, mint a

gyorstöltés az akkumulátorok számára. Ráadásul javítja a gondolkodást, a kognitív teljesítményt és a logikus érvelést is.

A szakértő szerint étkezések után érdemes beiktatni a pihentető alvást, aminek azonban nem szabad egy óránál tovább tartania.

(Forrás: Executive Traveller, fotó: Getty Images)

 

szunyókálás | szieszta | alvás | jet-lag | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezért nem teszik fel a légiutas-kísérők a poggyászodat az ülés feletti tárolóba

Az Európai Bizottság is jóváhagyta a franciák úttörő tervét

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram