Close
Szupervirágzással  és húszmillió növénnyel tiszteleg a Tower a királynő előtt

Szupervirágzással  és húszmillió növénnyel tiszteleg a Tower a királynő előtt

Szerdán nyílt meg és egészen szeptember 18-ig tart a londoni Tower Super Bloom eseménye, amely a királynő platina jubileuma előtt tiszteleg.

A Tower körüli vizesárokba mintegy húszmillió magot ültettek el huszonkilenc virágfajból. A csodálatos mezővé változó, 1845 óta száraz árok a nyári hónapokban folyamatosan fejlődik, alakul majd. Kezdetben többnyire zöld árnyalatokban pompázik, de

a szezon csúcspontján fehér, kék, rózsaszín és narancs színekben pompázik majd.

A torony árkát a 13. században tervezték, hogy távol tartsák a Towertől az embereket, most azonban a terület ismét megtelik majd élettel, emberekkel és a csodálatos természettel. Az időjárás nem kedvezett a növények növekedésének, hamarosan

a vizesárok látványos virágmezővé fog alakulni.

A növényeket a Sheffieldi Egyetem professzora, Nigel Dunnett választotta ki, így a rovarok számára új biodiverzitású élőhelyet is kialakított. Úgy tudni, a virágfajok között megtalálható a mák, a körömvirág, a búzavirág és a napraforgó is.

A virágok közé pedig egy csúszdán keresztül is le lehet siklani.

A várárok belsejében egyirányú, fűzfákkal szegélyezett ösvényen keresztül vezet az út, miközben Erland Cooper skót zeneszerző “Music for Growing Flowers” című műve szól. Emellett kiállítják Spencer Jenkins fűzfa szobrát, valamint Mehrdad Tafreshi rézből készült, rovarokat megjelenítő alkotását is.

A szupervirágzás minden nap 9 és 18 óra között tekinthető meg jegyvásárlást követően.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Historic Royal Palaces)

virágzás | london | II. Erzsébet | királynő | tower

FOLYTASD EZZEL

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Párizs főpolgármestere nagy port kavaró bejelentést tett: szerinte minden orosz részt vehetne az olimpián

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram