Szupervirágzással  és húszmillió növénnyel tiszteleg a Tower a királynő előtt

Szerdán nyílt meg és egészen szeptember 18-ig tart a londoni Tower Super Bloom eseménye, amely a királynő platina jubileuma előtt tiszteleg.

A Tower körüli vizesárokba mintegy húszmillió magot ültettek el huszonkilenc virágfajból. A csodálatos mezővé változó, 1845 óta száraz árok a nyári hónapokban folyamatosan fejlődik, alakul majd. Kezdetben többnyire zöld árnyalatokban pompázik, de

a szezon csúcspontján fehér, kék, rózsaszín és narancs színekben pompázik majd.

A torony árkát a 13. században tervezték, hogy távol tartsák a Towertől az embereket, most azonban a terület ismét megtelik majd élettel, emberekkel és a csodálatos természettel. Az időjárás nem kedvezett a növények növekedésének, hamarosan

a vizesárok látványos virágmezővé fog alakulni.

A növényeket a Sheffieldi Egyetem professzora, Nigel Dunnett választotta ki, így a rovarok számára új biodiverzitású élőhelyet is kialakított. Úgy tudni, a virágfajok között megtalálható a mák, a körömvirág, a búzavirág és a napraforgó is.

A virágok közé pedig egy csúszdán keresztül is le lehet siklani.

A várárok belsejében egyirányú, fűzfákkal szegélyezett ösvényen keresztül vezet az út, miközben Erland Cooper skót zeneszerző "Music for Growing Flowers" című műve szól. Emellett kiállítják Spencer Jenkins fűzfa szobrát, valamint Mehrdad Tafreshi rézből készült, rovarokat megjelenítő alkotását is.

A szupervirágzás minden nap 9 és 18 óra között tekinthető meg jegyvásárlást követően.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Historic Royal Palaces)

london | jubileum | királynő | virág | virágzás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom