Close
Szupervirágzással  és húszmillió növénnyel tiszteleg a Tower a királynő előtt

Szupervirágzással  és húszmillió növénnyel tiszteleg a Tower a királynő előtt

Szerdán nyílt meg és egészen szeptember 18-ig tart a londoni Tower Super Bloom eseménye, amely a királynő platina jubileuma előtt tiszteleg.

A Tower körüli vizesárokba mintegy húszmillió magot ültettek el huszonkilenc virágfajból. A csodálatos mezővé változó, 1845 óta száraz árok a nyári hónapokban folyamatosan fejlődik, alakul majd. Kezdetben többnyire zöld árnyalatokban pompázik, de

a szezon csúcspontján fehér, kék, rózsaszín és narancs színekben pompázik majd.

A torony árkát a 13. században tervezték, hogy távol tartsák a Towertől az embereket, most azonban a terület ismét megtelik majd élettel, emberekkel és a csodálatos természettel. Az időjárás nem kedvezett a növények növekedésének, hamarosan

a vizesárok látványos virágmezővé fog alakulni.

A növényeket a Sheffieldi Egyetem professzora, Nigel Dunnett választotta ki, így a rovarok számára új biodiverzitású élőhelyet is kialakított. Úgy tudni, a virágfajok között megtalálható a mák, a körömvirág, a búzavirág és a napraforgó is.

A virágok közé pedig egy csúszdán keresztül is le lehet siklani.

A várárok belsejében egyirányú, fűzfákkal szegélyezett ösvényen keresztül vezet az út, miközben Erland Cooper skót zeneszerző “Music for Growing Flowers” című műve szól. Emellett kiállítják Spencer Jenkins fűzfa szobrát, valamint Mehrdad Tafreshi rézből készült, rovarokat megjelenítő alkotását is.

A szupervirágzás minden nap 9 és 18 óra között tekinthető meg jegyvásárlást követően.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Historic Royal Palaces)

virág | királynő | jubileum | london | platina jubileum

FOLYTASD EZZEL

Ebben az egyszerű, de imádnivaló látványban már két éve nem volt részünk

Több mint 55 milliárd forintnyi műkincset foglaltak le Putyin kedvenc építészétől

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom