Close
Ennyi időbe telt átállítani II. Erzsébet óráit a téli időszámításra

Ennyi időbe telt átállítani II. Erzsébet óráit a téli időszámításra

Ha nekünk meggyűlt a bajunk azzal, hogy vasárnap átállítsuk az óráinkat otthon, gondoljunk csak II. Erzsébet királynő óramesterére, akinek egyetlen hétvége alatt kellett a műveletet ezerötszáz órán elvégeznie! 

Úgy tudni, a királyi családnak csak Windsorban négyszáz órája van, amiből kétszázötven a kastélyban található, a többit pedig a birtokon osztottak el. Az óramester minden héten egy alkalommal megnézi az összeset, ellenőrzi, és ha szükséges, felhúzza őket.

Az óraátállítás azonban sokkal hosszadalmasabb feladat számára.

Október utolsó napjaiban az óramester egy csapattal kezdett el dolgozni a királyi gyűjtemény óráinak visszatekerésén, a folyamat pedig az egész hétvégét igénybe vette.

A királyi gyűjtemény különleges óraritkaságokból áll, csupán egy részük van a windsori kastélyban, a többit a Holyroodhouse palotában állították ki, ezeket a látogatók meg is tekinthetik.

A mintegy ezerötszáz órából álló kollekció megjeleníti az óragyártás történelmének mechanikai innovációit és az uralkodók ízlését is. A gyűjteményben zenélő, csillagászati, miniatűr és toronyórák is megtalálhatók.

(Forrás: Travel+Leisure, fotók: Unsplash, Pixabay)

windsor | palota | királynő | óraátállítás | kastély

FOLYTASD EZZEL

Így csobbanhatsz idegenek medencéiben Amerikában

Ebben az egyszerű, de imádnivaló látványban már két éve nem volt részünk

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom