Close
Military órával kapcsol magasabb fokozatba az Evolvens Budapest

Military órával kapcsol magasabb fokozatba az Evolvens Budapest

Bő másfél évvel ezelőtt még nem tudtuk, hogy a Bexei órákon túl is készülnek itthon prémium minőségű időmérők. Aztán 2017 tavaszán, az egyik legjobb hazai óravásáron, a Chronomeetingen ütköztünk bele az Evolvens órákba és Mezei Istvánba. Azóta folyamatosan követjük, mi történik a kis műhelyben, és most újra nyomós okunk van írni róluk.

Első alkalommal még az R-24T modellről beszélgettünk az órák megálmodójával, tervezőjével és gyártójával, azaz Istvánnal, de már akkor éreztük, nem egy tipikus egyslágeres előadó ül velünk szemben. Az akkor látott több tucat terv után egyértelmű volt, hogy hamarosan még komolyabb órák gördülnek le az Evolvens erősen limitált gyártósoráról.

A lökést végül egy véletlen jelentette: egy hivatásos katona is rábukkant a Facebookon az Evolvens órákra, és megkereste Istvánt, hogy csináljon a csapatának egy órát.

“Alapvetően jó volt az, amit csináltunk, de milyen jó lenne, ha jobban lehetne látni a számokat, vagy forgatható lenne a lünetta. Ez egy jó lökés volt: jött egy ember, aki tényleg szakértő” – meséli.

Így álltak neki a közös munkának, végül több személyes találkozó és prototípus után megszületett a Tactical–1 névre keresztelt military óra, amelybe azoknak is könnyű beleszeretni, akik egyébként nem rajonganak a katonai stílusért, csupán egy megbízható, rengeteg plusz funkcióval ellátott órát szeretnének, aminek a szíve már nem a korábbi, japán Miota, hanem a svájci, Sellita SW-200 szerkezet.

“Nem egy dizájntermék, hanem többcélú időmérő eszköz” – mondja róla István.

Ahogy a csukónkra szorítjuk, ezzel csak egyetérteni tudunk: a masszív tok viselete az első néhány órában felér egy komolyabb csuklóedzéssel.

A 141 grammos Tactical–1 órák nagy szilárdságú rozsdamentes acélból készülnek, természetesen zafírüveggel. Hogy ez a kombináció mennyire strapabíró, azt épp most teszteljük egy hosszabb indonéz túrán, Istvánék pedig még azt is tervezik, hogy átmennek rajta egy tankkal.

“Olyan masszív az óra, hogy simán bírnia kell”.

A személyre szabhatóság, akárcsak a többi Evolvens óránál, itt is alapvetés: az időmérők egyedi sorszámot kapnak, belegravíroztathatjuk akár a saját vagy csapatunk nevét, választhatunk hozzá több különböző szíjat (NATO, bőr és szilikon), és három extra karcálló felületkezelést is.

A 200 méterig vízálló órák egyébként is robusztus, 49 mm-es tokját a komolyabb terepjárók gallytörő rácsához hasonló, levehető acél védőrács teszi még strapabíróbbá, és egyúttal akkora vizuális tűzijáték, hogy külön jár érte a taps.

És ha már a megjelenésnél tartunk, hiba lenne elsiklani a csomagolás mellett. A Tactical–1 órák ugyanis lőszeres ládákra hajazó, M19A1-es típusú, katonai dobozban érkeznek, garanciakártyával (öt év garancia jár minden órához), törlőkendővel, és még sok-sok apró, de igényes kiegészítővel.

Az órákat egyelőre csak előrendelni lehet, de az óra külön weboldalán pörgő visszaszámláló szerint már csak 27 napot kell várni a kiszállításig. Ez még pont elég idő arra, hogy jól megfontjuk, milyen összeállításban kérjük a svájci szerkezettel érkező elnyűhetetlen órákat…

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Evolvens Budapest)

tactical-1 | brand | evolvens budapest | svájci óra | svájci szerkezet

FOLYTASD EZZEL

Ezzel az új kollekcióval stílusosan ünnepelhetjük a telet

Három magyar tervező, akik miatt színesebb lesz a tél 

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram