Ha minden jól megy, Tajpejnek is lesz egy saját Times Square-je

Ha már felújítanának egy központi pályaudvart, adják meg rendesen a módját! Tajpejben úgy néz ki, megadják.

Kicsit mintha megirigyelték volna a tajvani metropoliszban New York szó szerint vibráló jelképének vonzerejét. Taipei Twin Towers néven ugyanis saját Times Square-t kaphat a nagyváros, a tervek legalábbis megvannak hozzá.

Az MVRDV a CHY Architecture Urban Landscape-pel együttműködve egy 337 és egy 280 méter magas felhőkarcolót építene Tajpej Csungcseng kerületében.

A nyilvánosságra hozott képek alapján le sem tagadhatnák a Times Square hatásait (nem is teszik, sőt), hiszen a harsány színekben pompázó hatalmas kivetítők már kilométerekről az ikertornyokra irányítják a figyelmet.

Akárcsak New Yorkban, így Tajpejben is főleg reklámok, kulturális ajánlók és sportesemények futnának a vakító interaktív képernyőkön.

A vizuális orgazmussal felérő Taipei Twin Towers olyan szintre emelné a környéket, ami méltó lenne a városhoz.

A tervek alapján a toronyduó alsó szinten lévő blokkjai emberközelibbek lennének, illeszkednének a szomszédos épületekhez, míg az igazi csoda felfelé haladva kezdődne: irodák, mozik és két szálloda kapna helyet a fényfüggöny mögött, de találnánk itt edző- és szórakoztató központot, rendezvénytermeket és meglepő módon számtalan üzletet is. A keleti torony a fiatalabb közönséget célozná meg a szolgáltatásaival, a nyugati pedig a tehetősebb vevőkör tagjait várná. A pályaudvarral egy látványos sétány kötné össze az ikreket.

A cél az, hogy vibráló és karizmatikus komplexumot hozzanak létre összesen 434 ezer négyzetméternyi területen, amely életet lehelhet Tajpej központi állomásába, és az elsődleges célpontja lesz a vásárolni, dolgozni és turistáskodni szándékozóknak.

Egyelőre nincs pontos dátuma az építkezés kezdetének.

Ez is érdekelhet:

Ilyen a felhőkarcoló, amelyen nincsenek ablakok

Beton, gigantikus méretek, Le Corbusier, mindez jól eltalált fotókompozíciókon.

(Fotók: Dezeen)

Taipei Twin Towers | felhőkarcoló | üzletközpont | Times Square | tajvan

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom