Close
Ha minden jól megy, Tajpejnek is lesz egy saját Times Square-je

Ha minden jól megy, Tajpejnek is lesz egy saját Times Square-je

Ha már felújítanának egy központi pályaudvart, adják meg rendesen a módját! Tajpejben úgy néz ki, megadják.

Kicsit mintha megirigyelték volna a tajvani metropoliszban New York szó szerint vibráló jelképének vonzerejét. Taipei Twin Towers néven ugyanis saját Times Square-t kaphat a nagyváros, a tervek legalábbis megvannak hozzá.

Az MVRDV a CHY Architecture Urban Landscape-pel együttműködve egy 337 és egy 280 méter magas felhőkarcolót építene Tajpej Csungcseng kerületében.

A nyilvánosságra hozott képek alapján le sem tagadhatnák a Times Square hatásait (nem is teszik, sőt), hiszen a harsány színekben pompázó hatalmas kivetítők már kilométerekről az ikertornyokra irányítják a figyelmet.

Akárcsak New Yorkban, így Tajpejben is főleg reklámok, kulturális ajánlók és sportesemények futnának a vakító interaktív képernyőkön.

A vizuális orgazmussal felérő Taipei Twin Towers olyan szintre emelné a környéket, ami méltó lenne a városhoz.

A tervek alapján a toronyduó alsó szinten lévő blokkjai emberközelibbek lennének, illeszkednének a szomszédos épületekhez, míg az igazi csoda felfelé haladva kezdődne: irodák, mozik és két szálloda kapna helyet a fényfüggöny mögött, de találnánk itt edző- és szórakoztató központot, rendezvénytermeket és meglepő módon számtalan üzletet is. A keleti torony a fiatalabb közönséget célozná meg a szolgáltatásaival, a nyugati pedig a tehetősebb vevőkör tagjait várná. A pályaudvarral egy látványos sétány kötné össze az ikreket.

A cél az, hogy vibráló és karizmatikus komplexumot hozzanak létre összesen 434 ezer négyzetméternyi területen, amely életet lehelhet Tajpej központi állomásába, és az elsődleges célpontja lesz a vásárolni, dolgozni és turistáskodni szándékozóknak.

Egyelőre nincs pontos dátuma az építkezés kezdetének.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom