Close
Ha minden jól megy, Tajpejnek is lesz egy saját Times Square-je

Ha minden jól megy, Tajpejnek is lesz egy saját Times Square-je

Ha már felújítanának egy központi pályaudvart, adják meg rendesen a módját! Tajpejben úgy néz ki, megadják.

Kicsit mintha megirigyelték volna a tajvani metropoliszban New York szó szerint vibráló jelképének vonzerejét. Taipei Twin Towers néven ugyanis saját Times Square-t kaphat a nagyváros, a tervek legalábbis megvannak hozzá.

Az MVRDV a CHY Architecture Urban Landscape-pel együttműködve egy 337 és egy 280 méter magas felhőkarcolót építene Tajpej Csungcseng kerületében.

A nyilvánosságra hozott képek alapján le sem tagadhatnák a Times Square hatásait (nem is teszik, sőt), hiszen a harsány színekben pompázó hatalmas kivetítők már kilométerekről az ikertornyokra irányítják a figyelmet.

Akárcsak New Yorkban, így Tajpejben is főleg reklámok, kulturális ajánlók és sportesemények futnának a vakító interaktív képernyőkön.

A vizuális orgazmussal felérő Taipei Twin Towers olyan szintre emelné a környéket, ami méltó lenne a városhoz.

A tervek alapján a toronyduó alsó szinten lévő blokkjai emberközelibbek lennének, illeszkednének a szomszédos épületekhez, míg az igazi csoda felfelé haladva kezdődne: irodák, mozik és két szálloda kapna helyet a fényfüggöny mögött, de találnánk itt edző- és szórakoztató központot, rendezvénytermeket és meglepő módon számtalan üzletet is. A keleti torony a fiatalabb közönséget célozná meg a szolgáltatásaival, a nyugati pedig a tehetősebb vevőkör tagjait várná. A pályaudvarral egy látványos sétány kötné össze az ikreket.

A cél az, hogy vibráló és karizmatikus komplexumot hozzanak létre összesen 434 ezer négyzetméternyi területen, amely életet lehelhet Tajpej központi állomásába, és az elsődleges célpontja lesz a vásárolni, dolgozni és turistáskodni szándékozóknak.

Egyelőre nincs pontos dátuma az építkezés kezdetének.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

tajvan | tervek | Times Square | Taipei Twin Towers | felhőkarcoló

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram