Close
Még fizetni is hajlandó a turistáknak ez az ország, hogy ott nyaraljanak

Még fizetni is hajlandó a turistáknak ez az ország, hogy ott nyaraljanak

A Távol-Keleten igazán nem spórolnak a turistacsalogatáson. Míg Hongkong ingyen repülőjegyeket ajánl, Tajvan akár fizet is azoknak, akik ott vakációznak.

A tervek szerint ötszázezer egyéni utazó kap fejenként ötezer tajvani új dollárt, kilencvenezer turistacsoport pedig húsz-húszezer tajvani új dollárral lesz gazdagabb, amit digitálisan kap meg, és tajvani költségei, például a szállás fedezésére fordíthat.

Az akció részleteiről egyelőre többet nem lehet tudni, nem közölték még, hogy mikor indul a program, és hogyan lehet rá jelentkezni, szóval nem árt résen lenni.

A rendkívüli lehetőséggel  szeretnének több látogatót vonzani az olyan kulcsfontosságú piacokról, mint Japán, Dél-Korea, Délkelet-Ázsia, Hongkong és Makaó, valamint Európa és Amerika.

Van honnan felzárkózni, ugyanis tavaly alig 900 ezren érkeztek a szigetre, a legtöbben Vietnámból, Indonéziából, Japánból és az Egyesült Államokból. Persze, ezen nem lehet csodálkozni, mert az ország csak októberben oldotta fel a beutazási korlátozást, amely a világ leghosszabb határzárai közé tartozott. 2019-ből már sokkal reálisabb számokat láthatunk, akkor Tajvan rekordszámú, 11,8 millió nemzetközi turistát fogadott.

Ezen a hét helyen fizetnek azért, hogy odaköltözz, itt pedig azok kapnak egy kis támogatást, akik bulizni indulnak.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images)

turisták | fizet | tajvan

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram