Close
Hamarosan akár a tiéd is lehet egy ingyen repjegy ebbe a kedvelt távoli metropoliszba

Hamarosan akár a tiéd is lehet egy ingyen repjegy ebbe a kedvelt távoli metropoliszba

Még azért odébb van az ajándékosztás.

Hongkong 500 ezer ingyenes repülőjegyet ajánl fel annak érdekében, hogy visszacsábítsa a turistákat a metropoliszba, miután a Virgin Atlantic bejelentette, hogy 30 év után megszünteti hongkongi járatait.

Az összesen 254 millió dollár  értékű “ajándékozás” várhatóan 2023 elején kezdődik.

“Amint a kormány bejelenti, hogy eltörli a beutazókra vonatkozó összes Covid-korlátozást, elindítjuk az ingyenes repülőjegyek reklámkampányait” – mondta Dane Cheng Ting-yat, a Turisztikai Hivatal ügyvezető igazgatója. Az ingyenes jegyek szétosztásáért a repülőtéri hatóság lesz a felelős.

A bejelentés azt követően érkezett, hogy a különleges közigazgatási terület végre lazít néhány szigorú, Covidhoz köthető beutazási szabályon.

Miután az elmúlt harminc hónapban gyakorlatilag zárva volt, Hongkong szeptember 26-án szüntette meg a tengerentúlról érkezőkre érvényes  kötelező szállodai karantént. Eltörölték az indulás előtti PCR-tesztre vonatkozó követelményt is, bár a nemzetközi turistáknak továbbra is tesztet kell csináltatniuk a repülőtéren. A látogatóknak az első három napban figyelemmel kell kísérniük az egészségi állapotukat, ezalatt pedig korlátozniuk kell a mozgásukat a városban – a repülőtérről a városba jutáshoz használhatják ugyan a tömegközlekdést, továbbá elhagyhatják a szállodáikat, de nem léphetnek be a bárokba és éttermekbe.

A Virgin Atlantic, amely harminc éve üzemeltet rendszeres járatokat Londonból, szerdán jelentette be, hogy “nehéz döntést hozott a London Heathrow-Hongkong járataik felfüggesztéséről és a hongkongi iroda bezárásáról”. A gépek eredetileg 2023 márciusában indultak volna újra, miután 2021 decembere óta nem repülnek arrafelé. A légitársaság szóvivője “a folyamatban lévő orosz légtérzár miatti jelentős működési nehézségekkel” magyarázta a döntést.

A már meglévő 2023 márciusi vagy az utáni időpontra érvényes foglalással rendelkezőknek visszatérítést, utalványt vagy egy alternatív Virgin Atlantic-útvonalra való átfoglalás lehetőségét kínálják fel.

Rendhagyó módszert vet be egy utazásszervező cég az alvásproblémákkal küzdő hongkongiak gondjainak orvoslására. Az inszomniában szenvedőknek nincs más dolguk, mint jegyet vásárolni a városban cirkáló buszra.

(Forrás: Independent, fotók: Unsplash)

ingyen jegy | utazás | hongkong | reklám | virgin atlantic

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram