Close
Nem mindennapi módszert találtak ki Hongkongban az alvásproblémák megoldására

Nem mindennapi módszert találtak ki Hongkongban az alvásproblémák megoldására

Utazási éhség kielégítve, alváshiány megoldva.

Rendhagyó módszert vet be egy utazásszervező cég az alvásproblémákkal küzdő hongkongiak gondjainak orvoslására. Az inszomniában szenvedőknek nincs más dolguk, mint jegyet vásárolni a városban cirkáló buszra.

A hetvenhat kilométeres, ötórás zötyögést ugyanis azoknak ajánlják, akik könnyebben elalszanak egy hosszabb utazáson.

Az álomjárat ötletét a tömegközlekedési eszközökön fáradtság miatt elszunyókáló ingázók adták.

“Amikor tervezgettük az új túrákat, megláttam egy barátom posztját a közösségi médiában, amelyben arról írt, mennyire stresszes a munkája miatt, és ezért nem tud éjszaka aludni. Amikor viszont buszon utazik, akkor nincs problémája az alvással. Az ő bejegyzése adta az inspirációt a túrához, ami lehetővé teszi, hogy az utasok csak aludjanak a buszon” – mondta Kenneth Kong, a buszos túrákat szervező utazási iroda marketing- és üzletfejlesztési vezetője.

A jegyek ára személyenként tizenhárom és ötvenegy dollár (négyezer és tizenhatezer forint) közötti, attól függően, hogy a felső vagy az alsó fedélzeten foglalnak-e helyet. A jobb alvás érdekében az utasok szemmaszkot és füldugót is kapnak.

A napokban debütált alvó buszos túra első járatára az összes jegy elfogyott. Néhány utas felkészülten érkezett, némelyik saját takarót hozott magával, a cipőjét papucsra cserélte, mások pedig utazópárnával szerelkeztek fel.

“Álmatlanságban szenvedek. Azért vagyok itt, hogy megpróbáljak aludni” – mondta Anson Kong, az egyik utas. Szerinte ez egy remek ötlet, a kivitelezés pedig “érdekesebb” lett, mint amire számított.

Egy másik utas, Marco Yung elárulta, azért csatlakozott, mert általában elalszik a hosszú buszos utakon, ezért  “nagyszerű lehetőségnek” tűnt számára, hogy aludjon egy kicsit.

A túra azért nem csupán a szunyálásról és a pihenésről szólt: több megállót is beiktatott a sofőr, hogy az utasok fényképeket készíthessenek például a város Lantau-szigetének festői pontjain.

Dr. Shirley Li, a Hongkongi Egyetem alváskutató klinikájának és laboratóriumának vezetője szerint a tömegközlekedési eszközökön elalvás egyfajta hajlamként aposztrofálható.

“A hongkongiaknak nincs elég idejük aludni – mondta Li. – Ezért kénytelenek vagyunk más időpontokat kihasználni az alvásra, ami lehet például a napi ingázás ideje, különösen akkor, ha tömegközlekedéssel utazunk. Sokan hajlamosak rá, hogy a tömegközlekedést összefüggésbe hozzák az alvással, ezért könnyebben elalszanak a buszon” – tette hozzá a doktornő.

Egy igazi Royal Oak-fanatikus bizonyára felkereste már Hongkongban a 2018 tavaszán nyitott első ázsiai Audemars Piguet-házat, amely annak ellenére kötelező látnivaló a márka híveinek, hogy egy darab órát sem lehet ott kapni.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images, Pixabay)

hongkong | busz | alvójárat | túra | alvás

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram