Close
Nem mindennapi módszert találtak ki Hongkongban az alvásproblémák megoldására

Nem mindennapi módszert találtak ki Hongkongban az alvásproblémák megoldására

Utazási éhség kielégítve, alváshiány megoldva.

Rendhagyó módszert vet be egy utazásszervező cég az alvásproblémákkal küzdő hongkongiak gondjainak orvoslására. Az inszomniában szenvedőknek nincs más dolguk, mint jegyet vásárolni a városban cirkáló buszra.

A hetvenhat kilométeres, ötórás zötyögést ugyanis azoknak ajánlják, akik könnyebben elalszanak egy hosszabb utazáson.

Az álomjárat ötletét a tömegközlekedési eszközökön fáradtság miatt elszunyókáló ingázók adták.

“Amikor tervezgettük az új túrákat, megláttam egy barátom posztját a közösségi médiában, amelyben arról írt, mennyire stresszes a munkája miatt, és ezért nem tud éjszaka aludni. Amikor viszont buszon utazik, akkor nincs problémája az alvással. Az ő bejegyzése adta az inspirációt a túrához, ami lehetővé teszi, hogy az utasok csak aludjanak a buszon” – mondta Kenneth Kong, a buszos túrákat szervező utazási iroda marketing- és üzletfejlesztési vezetője.

A jegyek ára személyenként tizenhárom és ötvenegy dollár (négyezer és tizenhatezer forint) közötti, attól függően, hogy a felső vagy az alsó fedélzeten foglalnak-e helyet. A jobb alvás érdekében az utasok szemmaszkot és füldugót is kapnak.

A napokban debütált alvó buszos túra első járatára az összes jegy elfogyott. Néhány utas felkészülten érkezett, némelyik saját takarót hozott magával, a cipőjét papucsra cserélte, mások pedig utazópárnával szerelkeztek fel.

“Álmatlanságban szenvedek. Azért vagyok itt, hogy megpróbáljak aludni” – mondta Anson Kong, az egyik utas. Szerinte ez egy remek ötlet, a kivitelezés pedig “érdekesebb” lett, mint amire számított.

Egy másik utas, Marco Yung elárulta, azért csatlakozott, mert általában elalszik a hosszú buszos utakon, ezért  “nagyszerű lehetőségnek” tűnt számára, hogy aludjon egy kicsit.

A túra azért nem csupán a szunyálásról és a pihenésről szólt: több megállót is beiktatott a sofőr, hogy az utasok fényképeket készíthessenek például a város Lantau-szigetének festői pontjain.

Dr. Shirley Li, a Hongkongi Egyetem alváskutató klinikájának és laboratóriumának vezetője szerint a tömegközlekedési eszközökön elalvás egyfajta hajlamként aposztrofálható.

“A hongkongiaknak nincs elég idejük aludni – mondta Li. – Ezért kénytelenek vagyunk más időpontokat kihasználni az alvásra, ami lehet például a napi ingázás ideje, különösen akkor, ha tömegközlekedéssel utazunk. Sokan hajlamosak rá, hogy a tömegközlekedést összefüggésbe hozzák az alvással, ezért könnyebben elalszanak a buszon” – tette hozzá a doktornő.

Egy igazi Royal Oak-fanatikus bizonyára felkereste már Hongkongban a 2018 tavaszán nyitott első ázsiai Audemars Piguet-házat, amely annak ellenére kötelező látnivaló a márka híveinek, hogy egy darab órát sem lehet ott kapni.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images, Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Borzalmas a járványhelyzet Kárpátalján, a legszigorúbb besorolás jön a régióban
Magyarországon mostantól már nem elég két oltás a védettségi kártyához
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom