Close
Jó lehet fiatalnak lenni ebben a városban, mert fizetnek nekik a bulizásért

Jó lehet fiatalnak lenni ebben a városban, mert fizetnek nekik a bulizásért

Ingyen belépőt adnak egy rakás kulturális programra.

Elég jó híreket kaptak a fiatal berliniek, merthogy a német főváros önkormányzata mostantól fizet nekik azért, hogy bulizzanak.

Nem tévedés: a világ éjszakai életének fővárosában a legrangosabb szórakozóhelyek belépőjegyeit kapják meg ingyen.

És ez nem csupán a klubokra vonatkozik. A berlini fiatalok az igényelhető kártyával múzeumokba, mozikba, színházakba, sőt még az operába is bejuthatnak. Az április végéig felhasználható kártyára ötven euró (19 ezer forint) értékű kreditet töltenek fel.

A 18 és 23 év közötti berlini lakosok számára elérhető kártyát azért vezették be, hogy a világjárvány utáni időszak és a szórakozóhelyekre nehezedő folyamatos nyomás miatt a fiatalok részt vegyenek a város kulturális életében.

A Jungendkulturkarte többek között olyan helyeken mutatható fel, mint a Cassiopeia, a SchuwZ és a Prachtwerk, de csak belépésre használható – más szóval nem lehet a bárpultnál állva egymás után kikérni vele a gin tonikokat.

A kártya egyébként nem kizárólag német állampolgárok számára igényelhető. Minden berlini lakos – beleértve a külföldről érkezett tanulókat és dolgozókat – jogosult rá. Regisztrálni kell és aztán február végéig lehet átvenni.  Tájékozódni a hivatalos oldalon lehet.

A berlini Tegelen 2020-ban állt le a forgalom, és az azóta eltelt nem túl sok időben már számtalan új funkcióban kipróbálták a kiszolgált légikikötőt a minigolfpályától kezdve a menekülteket befogadó központig. Most azonban úgy tűnik, a repülőtér búcsút int az átmenetiségnek.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

berlin | ingyen | fiatalok | kártya | buli

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram