Close
A kifinomult kerámiaművészet csúcsai ezek a tajvani csészék

A kifinomult kerámiaművészet csúcsai ezek a tajvani csészék

Minimalizmus a maximumon, kerámiaművesség a leghozzáértőbb módon.

A tajvani Juting Csang készítette ezt a kerámiakollekciót, amelynek különlegessége, hogy a hagyományos, kék díszítőelemeket nem kívülről tették hozzá, hanem belülről rétegezték a kerámiákba. A kifinomult vonalak az egyébként teljesen minimál, krémszínű, matt csészék és tányérok belső rétegeiben jönnek létre: akár huszonkilenc ilyen réteget tudnak létrehozni az öntőformában, különböző színekben. A rétegek pedig csak akkor válnak láthatóvá a kerámiák szélén, mikor végső formájukat elnyerik a darabok.

A kollekcióban kávéscsészék, bögrék, lábosok és tányérok szerepelnek, a szett pedig a Plycelain nevet kapta, ami a plywood (rétegelt furnérlemez) és a porcelán szavak keresztezése, ezzel is utalva a rétegező eljárásra.

A keramikusnő elmondása szerint nagyon pontosan kell dolgozni a kerámiákon és rendkívül fontos a jó időzítés is, ugyanis számos ponton lehet hibázni:

a vonalak elveszhetnek a gipszformában, ha rosszul öntik, vagy épp a kerámiák vastagsága lesz hibás, ha túl kevés vagy túl sok ideig hagyják formában.

Gyönyörű darabok, minden konyha büszke lenne rájuk.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Dezeen

kollekció | plywood | rétegelt furnérlemez | keramikus | kerámia

FOLYTASD EZZEL

Így néz ki Jennifer Lopez 15 milliárd forintos villája

Elképesztő környezetben fekszik Kevin Costner pazar és egyébként kiadó birtoka

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram