Close
A kifinomult kerámiaművészet csúcsai ezek a tajvani csészék

A kifinomult kerámiaművészet csúcsai ezek a tajvani csészék

Minimalizmus a maximumon, kerámiaművesség a leghozzáértőbb módon.

A tajvani Juting Csang készítette ezt a kerámiakollekciót, amelynek különlegessége, hogy a hagyományos, kék díszítőelemeket nem kívülről tették hozzá, hanem belülről rétegezték a kerámiákba. A kifinomult vonalak az egyébként teljesen minimál, krémszínű, matt csészék és tányérok belső rétegeiben jönnek létre: akár huszonkilenc ilyen réteget tudnak létrehozni az öntőformában, különböző színekben. A rétegek pedig csak akkor válnak láthatóvá a kerámiák szélén, mikor végső formájukat elnyerik a darabok.

A kollekcióban kávéscsészék, bögrék, lábosok és tányérok szerepelnek, a szett pedig a Plycelain nevet kapta, ami a plywood (rétegelt furnérlemez) és a porcelán szavak keresztezése, ezzel is utalva a rétegező eljárásra.

A keramikusnő elmondása szerint nagyon pontosan kell dolgozni a kerámiákon és rendkívül fontos a jó időzítés is, ugyanis számos ponton lehet hibázni:

a vonalak elveszhetnek a gipszformában, ha rosszul öntik, vagy épp a kerámiák vastagsága lesz hibás, ha túl kevés vagy túl sok ideig hagyják formában.

Gyönyörű darabok, minden konyha büszke lenne rájuk.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Dezeen

plycelain | lemez | porcelán | öntőforma | kollekció

FOLYTASD EZZEL

A csendes egyszerűség szinonimája lehetne ez az art decóból inspirálódott enteriőr

A lombokat követve kanyarog ez a liliom alakú brazil ház

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom