Close
Tányérba épített hangszóró segít érezni az ízeket

Tányérba épített hangszóró segít érezni az ízeket

Teresa Berger, a Design Academy Eindhoven végzős hallgatója újragondolta az étkezést. Nem is akárhogy. 

Beyond Taste névre keresztelte el a nyolc darabból álló termékcsaládját, mellyel az alapanyagok eredetére, valamint az ételek elkészítésére és felszolgálására szeretné (vissza)irányítani a figyelmet – írja a Dezeen.

A koncepció ötletével kapcsolatban Teresa Berger azt mondta, manapság egyre többen élnek városi környezetben, miközben nem igazán vannak tisztában azzal, hogyan kerül az étel a tányérjukra, vagy egyáltalán  mit is fogyasztanak. Szerinte már rég elvesztett a klasszikus étkezés rituáléja, nem szánunk rá elég időt – reggel általában a nagy rohanás közepette csak bekapunk valamit, esténként pedig vacsora közben a közösségi médiát bújjuk és filmeket nézünk.

Hogy némiképp visszahozza az étkezések hangulatát és élményét, Berger apró hangszórót épített be egy kerámiából készült desszerttálba, a technológiát pedig beágyazta egy 3D-nyomtatással megalkotott gumikapszulába. A Sound Donut, vagyis a Hangfánk egy 2010-es oxfordi tanulmányra épül, amely szerint a hang képes befolyásolni a falatozó ember által érzett édes és keserű ízeket.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom