A világhírű rendező a Vista Moziban nyitott egy kávézót, ahol kedvenc italait és ételeit is megkóstolhatják a rajongók.
Los Angeles új gasztroturisztikai célpontja lett egyetlen pillanat alatt a Quentin Tarantino tulajdonában lévő Vista Mozi Pam's Coffy kávézója. Az 1973-as, Pam Grier főszereplésével készült Coffy című filmjéről elnevezett kávézó
több hónapos várakozás után február 14-én nyitott meg.
A Pam's Coffy a történelmi, négyszáz férőhelyes filmszínház újjászületésére irányuló projekt egyik eleme. A hely eredetileg 1923-ban nyílt meg és 2020-ban zárt be. Egy évvel később azonban megvásárolta a mozit Tarantino és
2023 novemberében az ő forgatókönyve alapján készült Tiszta románc című romantikus film vetítésével nyitott meg újra.
A kávézó ablakain Grier arca mosolyog vissza, a helyiségbe belépve pedig egy csapásra úgy érezhetjük magunkat,
mintha az 1970-es évekbe csöppentünk volna.
A falakat régi, nagyméretű plakátok díszítik, a polcokon retro tévék és videómagnók sorakoznak, egy függöny mögött pedig egy különleges filmes kuckó bújik meg.
A Pam's Coffy étlapján Tarantino kedvenc kávéi és ételei szerepelnek. A kávékülönlegességek között van vajkaramellás, málnás mokka és levendulás vanília is, amelyek forró és jeges változatban is megkóstolhatók.
Melléjük fantasztikus péksüteményeket, pogácsákat, tortákat, pitéket és miniatűr finomságokat lehet fogyasztani, akár vegán változatban is. De a vendégek ehetnek egy tállal Tarantino kedvenc gabonapelyhéből, a Cap'n Cruch-ból is, amelyet hagyományos és növényi tejjel is felszolgálnak.
A kávézó ajándékbolt részlegében táskák, pólók és bögrék is megtalálhatók.
(Forrás és fotók: La.eater.com)
tarantino | kávéház | mozi | filmszínház | kávézó
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!