Tartunk még nyomtatott magazint a kezünkben a járvány után is?

Hogyan alakult át a nyomtatott magazinok élete egy hónap alatt? Kiderül ebből a remek podcastből.

A Highlights of Hungary Special #4 epizódjában három magazin főszerkesztőjével beszélgettünk. Beszélgetőpartnereink ezúttal László Krisztina a Marie Claire-től, Pál Zsombor a Kreatív Magazintól, és Izing Róbert, a Roadster főszerkesztője. A nyomtatott és online kiadványok viszonyáról, a hirtelen jött digitális átállás kihívásairól, és a járvány utáni kilátásokról kérdeztük őket.

Mindent azonnal tudni akarunk a járványról, de hogyan tud egy print magazinokat áruló lap egyik pillanatról a másikra átállni a digitális formátumokra? Vajon meddig tart a mértéktelen hírfogyasztás, és mire vagyunk kíváncsiak mi, olvasók? A vírus minden területet átrendezett, ez alól nem kivétel a sajtó sem.

„Mindent, amit eddig a printben nem sikerült megcsinálni, mert nem volt rá hely, azt most online meg lehet csinálni. Ezek most, a járvány ideje alatt működő formátumok, és utána, remélem, inkább a személyes kapcsolatokba fogják az emberek az idejüket fektetni” – halljuk László Krisztinától, és nem is érthetnénk jobban egyet.

A nehézségek mellett azért a pozitív jövőképekkel is lehet számolni: „Amikor ennek az egésznek vége lesz, a print nemhogy nem lesz halott, de újult erővel fognak az olvasók visszatalálni rá” – mondja optimizmusunkat táplálva Pál Zsombor.

„Minden terület a digitális átállás korát éli és nagyon sokat lehet most tanulni, de ez egy kényszerű átállás, ezért nagy kihívásokkal is szembesülhetünk. Változó, hogy kikre milyen mértékben veszélyes ez a szituáció. A digitális világ abszolút fölényben van” Izing Róbert szerint.

A podcastet ide kattintva lehet meghallgatni, a negyedik special epizód errefelé található.

További kapcsolódó tartalomért kövesd a Highlights of Hungary Facebook- és Instagram-oldalait!

podcast | highlights of hungary

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom