Close
Tartunk még nyomtatott magazint a kezünkben a járvány után is?

Tartunk még nyomtatott magazint a kezünkben a járvány után is?

Hogyan alakult át a nyomtatott magazinok élete egy hónap alatt? Kiderül ebből a remek podcastből.

A Highlights of Hungary Special #4 epizódjában három magazin főszerkesztőjével beszélgettünk. Beszélgetőpartnereink ezúttal László Krisztina a Marie Claire-től, Pál Zsombor a Kreatív Magazintól, és Izing Róbert, a Roadster főszerkesztője. A nyomtatott és online kiadványok viszonyáról, a hirtelen jött digitális átállás kihívásairól, és a járvány utáni kilátásokról kérdeztük őket.

Mindent azonnal tudni akarunk a járványról, de hogyan tud egy print magazinokat áruló lap egyik pillanatról a másikra átállni a digitális formátumokra? Vajon meddig tart a mértéktelen hírfogyasztás, és mire vagyunk kíváncsiak mi, olvasók? A vírus minden területet átrendezett, ez alól nem kivétel a sajtó sem.

„Mindent, amit eddig a printben nem sikerült megcsinálni, mert nem volt rá hely, azt most online meg lehet csinálni. Ezek most, a járvány ideje alatt működő formátumok, és utána, remélem, inkább a személyes kapcsolatokba fogják az emberek az idejüket fektetni” – halljuk László Krisztinától, és nem is érthetnénk jobban egyet.

A nehézségek mellett azért a pozitív jövőképekkel is lehet számolni: „Amikor ennek az egésznek vége lesz, a print nemhogy nem lesz halott, de újult erővel fognak az olvasók visszatalálni rá” – mondja optimizmusunkat táplálva Pál Zsombor.

„Minden terület a digitális átállás korát éli és nagyon sokat lehet most tanulni, de ez egy kényszerű átállás, ezért nagy kihívásokkal is szembesülhetünk. Változó, hogy kikre milyen mértékben veszélyes ez a szituáció. A digitális világ abszolút fölényben van” Izing Róbert szerint.

A podcastet ide kattintva lehet meghallgatni, a negyedik special epizód errefelé található.

További kapcsolódó tartalomért kövesd a Highlights of Hungary Facebook– és Instagram-oldalait!

podcast | highlights of hungary

FOLYTASD EZZEL

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Párizs főpolgármestere nagy port kavaró bejelentést tett: szerinte minden orosz részt vehetne az olimpián

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram