A tavasz már beköszönt az ablakon, itt az ideje, hogy ihletet merítsünk a friss fűszernövényekből néhány egyszerűen elkészíthető koktélhoz!
Basil Gimlet
Hozzávalók:
- 5 bazsalikomlevél, és egy kis bazsalikomág a díszítéshez
- 30 ml lime lé
- 65 ml gin
- 30 ml cukor szirup
- néhány csepp zeller bitter
- jég
A shakerben összekeverjük a bazsalikomleveleket a lime lével, hozzáadjuk a gint, a szirupot és a zeller bittert. Feltöltjük a shakert jéggel, és alaposan összerázzuk. Leszűrjük és hűtött pohárba öntjük, majd bazsalikomággal díszítjük.
Thai Boxer
Hozzávalók:
- 10 thai bazsalikom levél
- 10 mentalevél
- 10 korianderlevél
- 15 ml cukorszirup
- jég
- 45 ml vaníliafűszeres rum
- 15 ml kókusztej
- 15 ml friss lime dzsúsz
- 30 ml hűtött gyömbérsör
A shakerben összekeverjük a fűszerek levét a cukorsziruppal, hozzáadjuk a jeget, a rumot, a kókusztejet és a lime levet. Alaposan összerázzuk, jéggel töltött pohárba öntjük, és gyömbérsörrel felengedjük. Bazsalikomággal díszítjük.
California Collins
Hozzávalók:
- 8 friss citromfűlevél
- jég
- 60 ml gin
- 60 ml szűretlen almalé
- 30 ml hideg szódavíz
Egy pohárban óvatosan összekeverjük a citromfűleveleket a jéggel, a ginnel és az almalével, majd szódával felengedjük. Almaszeletekkel díszítve kínáljuk.
Az alkoholmentes koktélok világa is rendkívül színes, izgalmas és csábító, hiszen az összetevők okos megválasztásának köszönhetően a végeredmény ízében tökéletesen megidézi majd az alkoholos változatokét. Mutatunk is három különleges receptet.
(Fotók: Getty Images)
alkoholos koktél | alkohol | koktél | fűszer | zöldfűszer | gasztronómia
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!