Close
Ezeknél a fűszeres koktéloknál nincs jobb tavaszköszöntő

Ezeknél a fűszeres koktéloknál nincs jobb tavaszköszöntő

A tavasz már beköszönt az ablakon, itt az ideje, hogy ihletet merítsünk a friss fűszernövényekből néhány egyszerűen elkészíthető koktélhoz!

Basil Gimlet

Hozzávalók:

  • 5 bazsalikomlevél, és egy kis bazsalikomág a díszítéshez
  • 30 ml lime lé
  • 65 ml gin
  • 30 ml cukor szirup
  • néhány csepp zeller bitter
  • jég

A shakerben összekeverjük a bazsalikomleveleket a lime lével, hozzáadjuk a gint, a szirupot és a zeller bittert. Feltöltjük a shakert jéggel, és alaposan összerázzuk. Leszűrjük és hűtött pohárba öntjük, majd bazsalikomággal díszítjük.

Thai Boxer

Hozzávalók:

  • 10 thai bazsalikom levél
  • 10 mentalevél
  • 10 korianderlevél
  • 15 ml cukorszirup
  • jég
  • 45 ml vaníliafűszeres rum
  • 15 ml kókusztej
  • 15 ml friss lime dzsúsz
  • 30 ml hűtött gyömbérsör

A shakerben összekeverjük a fűszerek levét a cukorsziruppal, hozzáadjuk a jeget, a rumot, a kókusztejet és a lime levet. Alaposan összerázzuk, jéggel töltött pohárba öntjük, és gyömbérsörrel felengedjük. Bazsalikomággal díszítjük.

California Collins

Hozzávalók:

  • 8 friss citromfűlevél
  • jég
  • 60 ml gin
  • 60 ml szűretlen almalé
  • 30 ml hideg szódavíz

Egy pohárban óvatosan összekeverjük a citromfűleveleket a jéggel, a ginnel és az almalével, majd szódával felengedjük. Almaszeletekkel díszítve kínáljuk.

Az alkoholmentes koktélok világa is rendkívül színes, izgalmas és csábító, hiszen az összetevők okos megválasztásának köszönhetően a végeredmény ízében tökéletesen megidézi majd az alkoholos változatokét. Mutatunk is három különleges receptet.

(Fotók: Getty Images)

alkohol | koktél | gasztronómia | recept | alkoholos koktél

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram