Ezeknél a fűszeres koktéloknál nincs jobb tavaszköszöntő

A tavasz már beköszönt az ablakon, itt az ideje, hogy ihletet merítsünk a friss fűszernövényekből néhány egyszerűen elkészíthető koktélhoz!

Basil Gimlet

Hozzávalók:

  • 5 bazsalikomlevél, és egy kis bazsalikomág a díszítéshez
  • 30 ml lime lé
  • 65 ml gin
  • 30 ml cukor szirup
  • néhány csepp zeller bitter
  • jég

A shakerben összekeverjük a bazsalikomleveleket a lime lével, hozzáadjuk a gint, a szirupot és a zeller bittert. Feltöltjük a shakert jéggel, és alaposan összerázzuk. Leszűrjük és hűtött pohárba öntjük, majd bazsalikomággal díszítjük.

Thai Boxer

Hozzávalók:

  • 10 thai bazsalikom levél
  • 10 mentalevél
  • 10 korianderlevél
  • 15 ml cukorszirup
  • jég
  • 45 ml vaníliafűszeres rum
  • 15 ml kókusztej
  • 15 ml friss lime dzsúsz
  • 30 ml hűtött gyömbérsör

A shakerben összekeverjük a fűszerek levét a cukorsziruppal, hozzáadjuk a jeget, a rumot, a kókusztejet és a lime levet. Alaposan összerázzuk, jéggel töltött pohárba öntjük, és gyömbérsörrel felengedjük. Bazsalikomággal díszítjük.

California Collins

Hozzávalók:

  • 8 friss citromfűlevél
  • jég
  • 60 ml gin
  • 60 ml szűretlen almalé
  • 30 ml hideg szódavíz

Egy pohárban óvatosan összekeverjük a citromfűleveleket a jéggel, a ginnel és az almalével, majd szódával felengedjük. Almaszeletekkel díszítve kínáljuk.

Az alkoholmentes koktélok világa is rendkívül színes, izgalmas és csábító, hiszen az összetevők okos megválasztásának köszönhetően a végeredmény ízében tökéletesen megidézi majd az alkoholos változatokét. Mutatunk is három különleges receptet.

(Fotók: Getty Images)

alkoholos koktél | alkohol | koktél | fűszer | zöldfűszer | gasztronómia

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom