Távoktatásban is lehet népszerű szakmát szerezni!

Amennyiben szeretnél egy piacképes szakmát kitanulni rövid idő alatt, akkor nagyon egyszerű a dolgod. Az új szakképzési rendszer ugyanis lehetővé teszi, hogy akár pár hónap alatt bizonyítványt szerezz, és így hamar elhelyezkedhess bármilyen területen.

Mivel a kereskedelmi képzések a legvonzóbbak manapság, ezek közül mutatjuk be most az egyiket: az Alfakapos.hu kereskedelmi és logisztikai tanfolyamai között is megtalálható Vegyi áru és gyógynövény eladó - Drogerista - szakképesítés tanfolyamról olvashatsz bővebb információkat a cikkükben.

Mit csinál egy drogerista?

A vegyi áru és gyógynövény eladó szakma nagyon népszerű manapság, hiszen egyre több természetgyógyászati szaküzlet nyílik, az emberek élénken érdeklődnek a természetes gyógymódok iránt.

A gyógynövényekből készült termékekben sokkal jobban megbíznak az emberek, mit régebben, keresik is az ilyen készítményeket. Azonban egy boltban, ahol ezeket az árucikkeket árulják, szakképzett személyzetre van szükség, így természetes, hogy a drogerista képzés iránt nő a kereslet.

A drogériákban a következő termékekkel találkozunk általában:

  • különféle kozmetikumok
  • női higiéniás termékek
  • gyógyhatású készítmények
  • étrend-kiegészítő termékek
  • ápoló-, mosó- és tisztítószerek
  • állateledelek

Ezek értékesítésében vehetsz részt vegyi áru és gyógynövény eladóként.

Milyen készségek, képességek kellenek?

A képzésre lehet jelentkezni 8 általános végzettséggel is, nem kell tehát érettségivel rendelkezned, ha ezt a szakmát szeretnéd kitanulni. Sokkal fontosabbak az előzetes tudáson kívül a személyes tulajdonságok.

A bolti eladóknak jól kell tudniuk kommunikálni, kedvesnek és segítőkésznek kell lenniük, hiszen a vásárlók tőlük kérnek tanácsot. Tudniuk kell, melyik termék mire való, de a pénztárgép kezelése is fontos feladat a napi munka során.

Természetesen az árufeltöltés is része a munkakörnek, ezért jó, ha terhelhető vagy. Érdemes fejleszteni a problémamegoldó képességedet is, hiszen a nehéz emberekkel is tudni kell bánni.

A tanfolyamon megszerezheted a szükséges szakmai kompetenciákat. Tanulni fogsz a veszélyes termékekről is, megismered majd a hozzájuk tartozó termékjelöléseket, szimbólumokat. Ezekre különös figyelmet kell fordítani boltosként, így láthatod, hogy egy felelősségteljes szakmáról van szó.

Mit kell tudni még a tanfolyamról?

Az Alfakapos.hu Vegyi áru és gyógynövény eladó - Drogerista - szakképesítés tanfolyama folyamatosan indul, minden nagyobb városban elérhető. Távoktatásban lehet tanulni, azaz az elméleti órák online zajlanak, csupán a gyakorlaton kell személyesen megjelenned.

A képzés 160 órás, 3 hónap alatt elvégezhető, a végén pedig egy tanúsítványt kapsz. Ezzel lehet jelentkezni szakképesítő vizsgára, amely plusz költséget jelent. A sikeres próbatétel után pedig bizonyítványt kapsz, amellyel azonnal elhelyezkedhetsz drogeristaként valamely üzletben.

Ne habozz jelentkezni, ha az a vágyad, hogy egy jól fizető, megbecsült, jövőorientált szakmát szerezz!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom