Close
Ebben a digitális múzeumban a látogatók eggyé válnak a környezetükkel

Ebben a digitális múzeumban a látogatók eggyé válnak a környezetükkel

A teamLab megint olyat alkotott, amitől eláll a lélegzet. Elképesztően ötvözik a művészetet, a technológiát és a természeti világot.

A teamLab Planets Tokyo egy digitális múzeum, ahol a kolosszális, interaktív műalkotások ejtenek rabul. A maga nemében világelsőnek számító múzeum lehetővé teszi a látogatók számára, hogy vízen járjanak,

eggyé váljanak a természettel, elvesszenek a szürreális térben.

A múzeum még 2018-ban nyitott meg, de a pandémia idején is tovább tudott bővülni. Hipnotikus élményének köszönhetően pedig mára

kötelező művészeti és kulturális célponttá vált minden korosztálynak.

A Garden Area a múzeum egyik legújabb attrakciója, amely két nagyszabású műalkotást foglal magában. Az egyikben több mint tizenháromezer élő orchidea jelenik meg, a másik, szürreális szobában pedig tojásdad formájú fényes elemek vannak szétszórva egy valódi mohával benőtt térben.

Ezekbe a terekbe ráadásul a természetes fényt is beépítették, így az alkotások eltérő képet mutatnak nappal és sötétedéskor.

A digitális múzeum célja, hogy feloldja a test és a műalkotás közötti határt, hogy a személyek és a körülöttük lévő tér eggyé váljanak.

Az újszerű élményekből sosem elég. Ebben a cikkünkben arról írtunk, hogy egy olyan digitális csodapark nyílt Dubajban, ami megmutatja a lehetséges jövőt is.

(Forrás: Designboom, fotók: teamLab)

japán | tokió | digitális múzeum

FOLYTASD EZZEL

Jim Carrey harminc év után eladja elképesztő álomotthonát

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram