Így lehet a kerted az új luxusrezidenciád idén nyáron

Képzeld el, ahogy a kedvenc regényedet olvasod egy fotelben a teraszon Toszkánában. Képzeld el, hogy a Francia Riviéra partján koccintasz egy flőte pezsgővel a barátaiddal. Képzeld el, amint egy skandináv, erdőszéli ház kertjében vacsorázva beszélgetsz a pároddal a tűznél. És most képzeld el, hogy mindezt megteremtheted a saját otthonod kertjében Magyarországon. Elmondjuk, hogyan.

Az otthon egy érzés, vallja a Tectona Grandis, amely Magyarország egyetlen teljes körű kertibútor-kínálatot felvonultató szakkereskedése, mi pedig csak egyetérteni tudunk. Az otthon pedig természetesen nem áll meg a belső tereknél, hanem kinyújtja karjait a nappaliból a teraszra, a konyhából a kerti lugasba, a fürdőszobából a medence partjára.

A kert sokaknak gyomlálandó veteményest, másoknak egyszerű, füves placcot jelent a ház egy körülhatárolt részében, viszont a valóságban a kültér egészen magas szintre emelhető, ha minőségi bútorokkal, dizájnos kiegészítőkkel és pár ügyes trükkel átalakítjuk.

Harmónia beltér és kültér között

Az első és legfontosabb dolog, hogy kertünk berendezése során ne egy teljesen az otthonunk belső tereitől különálló egységet képzeljünk el, hanem az életterünk abszolút meghosszabbításaként gondoljunk rá.

A kertet vagy a teraszt a legtöbben úgymond hagyományos kerti bútorokkal rendezzük be, amelyek egyetlen célt szolgálnak: hogy le lehessen ülni a székekre és dolgokat lehessen rakni az asztalra.

Esztétikájukban viszont ezek a bútorok abszolút nem adnak komfortérzetet: a bárhol elérhető, műanyag kerti székek és asztalok csupán praktikusak, de semmi esetre sem otthonosak, így teljesen különállnak magától a lakótértől, amelyhez tartoznak.

Merjünk álmodni egy nagyot és rendezzük be úgy a kertünket, mintha a nappalink lenne! Kanapéval, fotellel, dohányzóasztallal, puffokkal és kispárnákkal hozzunk létre egy olyan életteret a szabadban, amelyet beltérben is imádnánk. Ehhez olyan bútorokat és kiegészítőket kell beszereznünk, melyek harmóniában vannak otthon hangulatával mind anyagában, mind színeiben, mind pedig stílusában.

A végeredmény egy olyan tér lesz, ahol azt érezzük, ugyanúgy a nappalink kényelmét élvezzük, csak a lábunk alatt selymes füvet vagy épp meleg deszkákat érzünk, a hajunkat pedig ventillátor helyett kellemes nyári szellő simogatja.

Strandélmény luxusszinten otthon

Sokan, akiknek medencéjük van, már önmagában boldogok a medencével és nem mennek tovább addig, hogy a víz melletti teret is magasabb szinten kialakítsák. Pedig igazából csupán néhány remek esztétikai érzékkel beválasztott bútoron és dizájntárgyon múlik, hogy a medence széle átalakuljon a legkúlabb lounge-terasszá, parti pihenőhellyé vagy épp pool-bárrá.

Ha a kertedben lévő, vízközeli terekre is úgy gondolsz, mintha a házad abszolút organikus részei lennének, egészen új világok nyílnak meg az otthonodban: gyakorlatilag kialakíthatod a saját butikhotel-sparészlegedet, melyben minden nyár ötcsillagos élmény lesz anélkül, hogy kilépnél az ajtón.

Látványkonyha a szabadban

Mikor a címben azt állítottuk, hogy a kertedben rendezz be luxusrezidenciát, nem túloztunk: konkrétan a lakásod összes helyiségét kialakíthatod kültéren egészen magas szinten. Ilyen a konyha is, ami ebben az esetben fényévekkel többet jelent mint a fészerből kibányászni a grillsütőt vagy feltenni a tűz tetejére a bográcsállványt.

Ha szeretsz a szabadban sütni-főzni, akkor kompletten megteremtheted az egész konyhádat a kertben a mosogatótáltól a sütőn át a hűtőig és a tárolóegységekig. A nyári konyha luxusszinten újratöltött verziójában moduláris elemeket sorolhatsz egymás mellé úgy, hogy az otthonod palettájához passzoló és a kertedbe is remekül illő, időtálló és pazar látványkonyha lesz a végeredmény. Az pedig kérdés nélkül garantált, hogy minden barátod nálad szeretne vacsorázni, egy ilyen térben ugyanis a kulináris élményeken felül egészen felejthetetlen életérzés lesz minden résztvevő számára a desszert.

Stílus, személyesség, varázslat: éld meg a saját szabadságod!

Szerintünk a szabadság valami olyasmi, amit saját magunk vágyai, szenvedélyessége, kényelme és stílusa szerint tapasztalhatunk meg a lehető legmagasabb szinten. A szabadság éppen ezért lehet az a tér is, amelyben egyszerre fedezünk fel valami ismerőset, teszünk hozzá egy-két meglepő újdonságot és alakítjuk, ahogy mi is alakulunk. Egy olyan életérzés, ami minden nagyvonalú bútorban, régi vázában, modernistán geometrikus szőnyegben, meleg fényű lámpában vagy épp élénkmintás kispárnában átölel, utaztat és inspirál, hogy úgy éld meg az életet, ahogy te szeretnéd.

A gyönyörűen kialakított terek túlmutatnak önmaguk összességénél: bármit beléjük képzelhetsz ugyanis a romantikus borozgatásoktól kezdve a hajnali csillagnézésen át akár csak egy olyan délutánig, amikor egy formatervezett fotelben csukott szemmel élvezed a napfényt és tervezgeted az életed.

Ezt az érzést, a hétköznapjaid teljesebb megélését létrehozni a kertedben pedig valami sokkal, de sokkal több pár dizájnerbútornál: olyan örömöt és életszeretetet csempész ugyanis minden nap a lelkedbe, melynek fontosságát nem lehet sem szavakban sem forintosítva kifejezni.

Magyarországon ezt pedig senki sem tudja jobban a Tectona Grandisnál, ahol mindez kézzelfogható bútorokban, tárgyakban és kiegészítőkben valósággá válik.

Úgyhogy ha te is szeretnéd ezt az életérzést kialakítani a saját otthonodban és valami egészen új szintre emelni a kert és a kültér fogalmát, akkor látogass el hozzájuk és hozd létre saját álmaid valóságát!

A cikk elkészítésében partnerünk volt a Tectona Grandis.

(Fotók: Tectona Grandis)

kerti bútor | bútor | konyha | luxus | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom