Ez a kis sziget az első, Európához tartozó hely, ahol elérték a teljes népességnél a nyájimmunitást, ünnepi a hangulat.
A Portugáliához tartozó Corvo szigetéről eddig leginkább azt lehetett tudni, hogy az Azori-szigetek legkisebbje, buja zöld és gyönyörű; most viszont úgy fest, be is kerülhet a történelemkönyvekbe, ugyanis ez a legelső, európai országhoz tartozó hely a világon, ahol sikerült elérni a teljes nyájimmunitást.
Ünnepi a hangulat Corvón. Mostantól mindenki biztonságban érzi magát
– mondja a négyszáz főt számláló sziget egyetlen orvosa, dr. Antonio Salgado a Reuters-nek.
A corvói hatóságok tájékoztatása szerint a négyszáz főből háromszázhúsz lakos megkapta a második adag Covid-vakcináját is. Ez a sziget lakosságának nyolcvanöt százaléka,
így Corvo elérte a nyájimmunitást, amihez a szakértők szerint ötven-hetven százalékos átoltottság kell.
A tizenhét négyzetkilométeres szigeten a pandémia kezdete óta egyetlen vírusos eset volt összesen. Az Azori-szigetek kormánya döntött úgy, hogy a sziget különleges adottságai – kis lakosság és egyetlen rendelő – miatt Corvón minden tizenhat éven felüli lakost is elkezdenek oltani, így érhették el ilyen gyorsan a nyájimmunitást a szigeten.
Miközben Corvón pukkannak a pezsgők a nyájimmunitást ünnepelve, Brüsszel uniós oltási igazolványt javasol az európaiak utazásainak megkönnyítésére, Görögország pedig oltással azonnal fogadja a turistákat.
(Fotók: Getty, forrás: Reuters)
átoltottság | covid | négyszáz fő | azori-szigetek | vakcinaIlyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja
Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!