Close
Elérte a teljes nyájimmunitást egy portugál sziget, mindenki ünnepel

Elérte a teljes nyájimmunitást egy portugál sziget, mindenki ünnepel

Ez a kis sziget az első, Európához tartozó hely, ahol elérték a teljes népességnél a nyájimmunitást, ünnepi a hangulat.

A Portugáliához tartozó Corvo szigetéről eddig leginkább azt lehetett tudni, hogy az Azori-szigetek legkisebbje, buja zöld és gyönyörű; most viszont úgy fest, be is kerülhet a történelemkönyvekbe, ugyanis ez a legelső, európai országhoz tartozó hely a világon, ahol sikerült elérni a teljes nyájimmunitást.

Ünnepi a hangulat Corvón. Mostantól mindenki biztonságban érzi magát

– mondja a négyszáz főt számláló sziget egyetlen orvosa, dr. Antonio Salgado a Reuters-nek.

A corvói hatóságok tájékoztatása szerint a négyszáz főből háromszázhúsz lakos megkapta a második adag Covid-vakcináját is. Ez a sziget lakosságának nyolcvanöt százaléka,

így Corvo elérte a nyájimmunitást, amihez a szakértők szerint ötven-hetven százalékos átoltottság kell.

A tizenhét négyzetkilométeres szigeten a pandémia kezdete óta egyetlen vírusos eset volt összesen. Az Azori-szigetek kormánya döntött úgy, hogy a sziget különleges adottságai – kis lakosság és egyetlen rendelő – miatt Corvón minden tizenhat éven felüli lakost is elkezdenek oltani, így érhették el ilyen gyorsan a nyájimmunitást a szigeten.

Miközben Corvón pukkannak a pezsgők a nyájimmunitást ünnepelve, Brüsszel uniós oltási igazolványt javasol az európaiak utazásainak megkönnyítésére, Görögország pedig oltással azonnal fogadja a turistákat.

(Fotók: Getty, forrás: Reuters

FOLYTASD EZZEL
Korlátozások és nagy remények: Így indul az idei síszezon Európában
Borzalmas a járványhelyzet Kárpátalján, a legszigorúbb besorolás jön a régióban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom