Close
Elérte a teljes nyájimmunitást egy portugál sziget, mindenki ünnepel

Elérte a teljes nyájimmunitást egy portugál sziget, mindenki ünnepel

Ez a kis sziget az első, Európához tartozó hely, ahol elérték a teljes népességnél a nyájimmunitást, ünnepi a hangulat.

A Portugáliához tartozó Corvo szigetéről eddig leginkább azt lehetett tudni, hogy az Azori-szigetek legkisebbje, buja zöld és gyönyörű; most viszont úgy fest, be is kerülhet a történelemkönyvekbe, ugyanis ez a legelső, európai országhoz tartozó hely a világon, ahol sikerült elérni a teljes nyájimmunitást.

Ünnepi a hangulat Corvón. Mostantól mindenki biztonságban érzi magát

– mondja a négyszáz főt számláló sziget egyetlen orvosa, dr. Antonio Salgado a Reuters-nek.

A corvói hatóságok tájékoztatása szerint a négyszáz főből háromszázhúsz lakos megkapta a második adag Covid-vakcináját is. Ez a sziget lakosságának nyolcvanöt százaléka,

így Corvo elérte a nyájimmunitást, amihez a szakértők szerint ötven-hetven százalékos átoltottság kell.

A tizenhét négyzetkilométeres szigeten a pandémia kezdete óta egyetlen vírusos eset volt összesen. Az Azori-szigetek kormánya döntött úgy, hogy a sziget különleges adottságai – kis lakosság és egyetlen rendelő – miatt Corvón minden tizenhat éven felüli lakost is elkezdenek oltani, így érhették el ilyen gyorsan a nyájimmunitást a szigeten.

Miközben Corvón pukkannak a pezsgők a nyájimmunitást ünnepelve, Brüsszel uniós oltási igazolványt javasol az európaiak utazásainak megkönnyítésére, Görögország pedig oltással azonnal fogadja a turistákat.

(Fotók: Getty, forrás: Reuters

négyszáz fő | azori-szigetek | vakcina | portugál | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Így fogsz utazni jövőre

Az infláció ellenére ismét csúcsra jár a bevásárlóturizmus Olaszországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram