Close
Ez a furcsa elektromos jármű örökre megváltoztathatja a közlekedést

Ez a furcsa elektromos jármű örökre megváltoztathatja a közlekedést

Szupergyors alternatívát kínál majd a tengerparti városok közti utazásra ez a félig hajó, félig repülőgép.

A bostoni székhelyű Regent vállalat mutatta be a seaglidert, egy teljesen elektromos meghajtású gépet, amely közvetlenül a víz felett repül.

A cég szerint a megfizethetőségre építő seaglider nulla károsanyag-kibocsátással, és elképesztően nagy sebességgel fog hasítani a levegőben.

A légpárnás hajókhoz hasonlóan működő tengeri siklórepülő hatótávolsága 290 kilométer, a nyílt víz fölött pedig nem kevesebb mint 290 km/h sebességre képes, amivel nagyjából hatszor gyorsabb egy  hagyományos kompnál.

A Dallas Mavericks NBA-csapatának tulajdonosa, a technológiai befeketetőként is ismert Mark Cuban nem fogta vissza a lelkesedését, amikor azt nyilatkozta, hogy a part menti közlekedés hatékonysága úgy százszor jobb lesz a Regent elektromos járművének köszönhetően.

A forradalmi tengeri sikló valamikor 2025-re állhat forgalomba.

Ha pedig elektromos autók, a Mercedes gyakran szokta a világ legjobb autójaként emlegetni az S osztályt, és nemrég bemutatta a legendás luxusautó elektromos hajtású megfelelőjét, amely különleges megoldásokkal érkezik a piac csúcsára.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Regent)

FOLYTASD EZZEL
Elfeledett sebességrekord emlékét őrzi a Rolls-Royce legújabb limitált szériája
Íme Cristiano Ronaldo magánrepülőgépe, aminek a fedélzetén még faxgép is működik
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom