Close
A világ legjobb elektromos autója lesz ez a Mercedes

A világ legjobb elektromos autója lesz ez a Mercedes

A Mercedes gyakran szokta a világ legjobb autójaként emlegetni az S osztályt, és most bemutatta a legendás luxusautó elektromos hajtású megfelelőjét, amely különleges megoldásokkal érkezik a piac csúcsára.

Az elektromos autók kínálatának csúcsán eddig olyan modellek álltak, mint az Audi e-tron GT, a Porsche Taycan és a Tesla Model S, amelyek a teljesítményükkel és a hatótávjukkal is egészen lenyűgözők, de rögtön más kategóriába kerülnek a Mercedes újdonsága láttán. A gyártója szerint a világ első elektromos luxusautója az új EQS, és a bemutatója alapján nincs okunk kételkedni ebben.

A Mercedes az elektromos autók S osztályának tartja,

de az új EQS szinte mindenben különbözik a hagyományos luxuslimuzinoktól. Már a formájával is, mivel az elektromos autók számára fejlesztett padlólemezre épül, ezért szokatlanul hosszú és áramvonalas lehetett, a légellenállási együtthatója (Cw = 0,20) új rekordnak számít a sorozatgyártású autók között.

A páratlan aerodinamikát olyan megoldásokkal érték el, mint a légrugóval alacsonyabbra engedhető futómű, a burkolt hűtőmaszk és a süllyesztett kilincsek, amelyek az autóhoz közelítve bújnak elő. Még érdekesebb, hogy a vezetőoldali ajtó automatikusan ki is nyílik, és

gombnyomásra a többi ajtót is ki lehet tárni, vagy be lehet csukni, amihez foghatót eddig csak a Rolls-Royce kínált.

A belső tér az S osztály színvonalát nyújtja, de egy annál is lenyűgözőbb megoldással.

A Hyperscreen megrendelésével az egész műszerfal egy csaknem másfél méter széles kijelzővé alakul.

A gombnyomás hagyományos érzetéről tizenkét beépített rezgőmotor gondoskodik, a rendszert működtető mesterséges intelligencia 350-féle szenzortól kapja az adatokat.

A Mercedes elektromos luxusautója az okosóránkról kapott információk alapján

képes lesz felismerni a hangulatunkat, és annak megfelelő zenét játszik le

a tizenöt hangszórós Burmester hifin. Az utastérben lévő számtalan képernyőre akár játékokat is le lehet majd tölteni, és a legtöbb feláras szoftvert a megrendelése előtt ingyenesen ki lehet próbálni, akárcsak az okostelefonokon.

Az új EQS a technikájával is az elektromos autók legjobbja lesz,

már a hátsókerék-meghajtású alapmodellje is 333 lóerős, amivel 6,2 másodperc alatt gyorsul százra, de az összkerékmeghajtású csúcsmodell minden igénynek megfelel az 524 lóerős teljesítményével és a 4,3 másodperces gyorsulásával. Később még AMG-változat is készül belőle, 762 lóerővel!

A padlóba épített akkumulátor kapacitása a legnagyobbak közé tartozik a piacon, ezért az elektromos Mercedesszel

egy feltöltéssel akár 770 kilométert is meg lehet majd tenni.

A töltés alapesetben tíz órába telik, de a villámtöltő oszlopoknál fél óra alatt nyolcvanszázalékos töltöttséget érhetünk el, ami azt jelenti, hogy negyed óra alatt háromszáz kilométerre elegendő energiát tölthetünk bele.

Az elektromos luxusautó vezetése is páratlan lesz, amiről a már említett légrugós rendszeren kívül a kormányozható hátsó kerekek gondoskodnak, így kisautónyi helyen meg lehet fordulni az 5,22 méter hosszú limuzinnal. A német utakon már 60 km/h-ig képes lesz a teljesen önálló vezetésre az új EQS, ráadásul

az erre alkalmas parkolóházakban elküldhetjük majd egyedül leparkolni. Mi ez, ha nem a jövő?

Elektromos jövő

A Mercedes nagyon belejött az elektromos autók gyártásába, az EQC szabadidő-autó után nemrég érkezett meg a kompakt méretű EQA, és a most leleplezett csúcsmodell után már készülnek a következő villanyhajtású Mercedes, a kecskeméti gyárban készülő EQB premierjére, amit még legalább három teljesen elektromos modell követ majd a következő évben.

FOLYTASD EZZEL
Valószínűleg James Bond is imádná az átalakított Aston Martinját
Az elmúlt 100 év legszebb autói a Comói-tónál
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom