Close
Elérhetőbbé válik a Porsche elektromos autója

Elérhetőbbé válik a Porsche elektromos autója

A Porsche először a legerősebb változatban mutatta be az elektromos autóját, és fokozatosan bővítette lefelé a kínálatot. Most a Taycan alapmodellje érkezik, amelynek a hatótávja mellett az ára is érdekes.

761 lóerős teljesítményével a Taycan Turbo S valósággal berobbant az elektromos autók piacára, és a Porsche idővel a szerényebb teljesítményű változatokat is bemutatja belőle. A 680 lóerős Taycan Turbo után érkezett az 530 lóerős Taycan 4S, és most itt a kínálat belépőmodellje, amelynek a neve egyszerűen Taycan.

A többi változattal ellentétben az alapmodellnél csak a hátsó kerekeket hajtja egy 326 lóerős elektromotor,

ami rövid időre 408 lóerős csúcsteljesítményre is képes, például a rajtautomatika használatánál. A Taycan még ebben a változatban is sportautósan gyorsul, 5,4 másodperc alatt éri el a száz km/h-t, a végsebessége 230 km/h.

A 79,2 kilowattórás akkumulátor egy feltöltésével 431 kilométert lehet megtenni az elektromos Porschével,

a felárért kérhető 93,4 kilowattórás változatban azonban már 484 kilométer a hatótáv, ezért ez a modell jut a legmesszebbre az összes Taycan közül. A csúcsteljesítménye valamivel nagyobb, 476 lóerő.

Az alapmodellhez is elérhető a 22 kilowattos fedélzeti töltő, de ha egy egyenáramú villámtöltőnél járunk, akkor akár 270 kilowattal is lehet tölteni a Taycan akkumulátorát. Ha elég erős a töltő, akkor a várakozás a múlté,

öt perc alatt száz kilométerre elegendő energiát lehet szerezni, és fél óra alatt szinte teljesen feltölthető az autó.

A hátsókerék-meghajtású Taycan már rendelhető, az első példányok márciusban érkeznek a kereskedésekbe, és az ára is jóval kedvezőbb, a 106 490 eurós 4S-hez képest 83 520 euróról indul a listaára. Az elérhetőbb változattal még népszerűbb lehet az elektromos Porsche, pedig már 2020-ban is több mint húszezer példányt szállítottak ki belőle világszerte.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Légzsákból készült ruhakollekció a Mercedesnél
60 évvel ezelőtti fotót készített el újra a Porsche
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom