Close
Elérhetőbbé válik a Porsche elektromos autója

Elérhetőbbé válik a Porsche elektromos autója

A Porsche először a legerősebb változatban mutatta be az elektromos autóját, és fokozatosan bővítette lefelé a kínálatot. Most a Taycan alapmodellje érkezik, amelynek a hatótávja mellett az ára is érdekes.

761 lóerős teljesítményével a Taycan Turbo S valósággal berobbant az elektromos autók piacára, és a Porsche idővel a szerényebb teljesítményű változatokat is bemutatja belőle. A 680 lóerős Taycan Turbo után érkezett az 530 lóerős Taycan 4S, és most itt a kínálat belépőmodellje, amelynek a neve egyszerűen Taycan.

A többi változattal ellentétben az alapmodellnél csak a hátsó kerekeket hajtja egy 326 lóerős elektromotor,

ami rövid időre 408 lóerős csúcsteljesítményre is képes, például a rajtautomatika használatánál. A Taycan még ebben a változatban is sportautósan gyorsul, 5,4 másodperc alatt éri el a száz km/h-t, a végsebessége 230 km/h.

A 79,2 kilowattórás akkumulátor egy feltöltésével 431 kilométert lehet megtenni az elektromos Porschével,

a felárért kérhető 93,4 kilowattórás változatban azonban már 484 kilométer a hatótáv, ezért ez a modell jut a legmesszebbre az összes Taycan közül. A csúcsteljesítménye valamivel nagyobb, 476 lóerő.

Az alapmodellhez is elérhető a 22 kilowattos fedélzeti töltő, de ha egy egyenáramú villámtöltőnél járunk, akkor akár 270 kilowattal is lehet tölteni a Taycan akkumulátorát. Ha elég erős a töltő, akkor a várakozás a múlté,

öt perc alatt száz kilométerre elegendő energiát lehet szerezni, és fél óra alatt szinte teljesen feltölthető az autó.

A hátsókerék-meghajtású Taycan már rendelhető, az első példányok márciusban érkeznek a kereskedésekbe, és az ára is jóval kedvezőbb, a 106 490 eurós 4S-hez képest 83 520 euróról indul a listaára. Az elérhetőbb változattal még népszerűbb lehet az elektromos Porsche, pedig már 2020-ban is több mint húszezer példányt szállítottak ki belőle világszerte.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
A luxus alternatíváját villantja fel a megújult Rolls-Royce Phantom
Három új Ferrari, amit csak egyetlen példányban gyártanak
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom