Close
Az otthon kényelmét ígéri a Hyundai elektromos autója

Az otthon kényelmét ígéri a Hyundai elektromos autója

Az elektromos autók új korszakát ígéri a Hyundai újdonsága, amelyben otthon érezhetjük magunkat, a természetes és újrahasznosított anyagokból készült belső teret pihenésre is felkészítették.

Sok előnye van annak, ha egy autót a kezdetektől fogva elektromos hajtásúnak terveznek, például nem az utastér és a csomagtér rovására kell helyet találni a méretes akkumulátornak, és nem marad kihasználatlan a motortér sem. A Hyundai is tiszta lappal kezdte a tervezést, ami az eleve elektromosnak szánt Ioniq 5-ben páratlan megoldásokat eredményezett.

A képeken egy feszes vonalvezetésű, hagyományos ferdehátú kompaktnak tűnik az Ioniq 5,

de a méreteket böngészve kiderül, hogy 4,64 méteres autón az első és hátsó kerekek közötti tengelytáv három méter, ami csak a jóval hosszabb limuzinokra szokott jellemző lenni. A Hyundaiban ezért a megszokottnál sokkal tágasabb lesz az utastér.

Az otthoni nappaliszobák hangulatát ígéri a belső tér, amely a világos színvilágával és a szellős berendezésével valóban kellemesnek ígérkezik. Az autóban pihenéssel töltött időt azzal teszi kényelmesebbé az Ioniq 5, hogy

az első üléseket fekvő pozícióba lehet dönteni, még lábtartó is felhajtható a szundításhoz.

A fenntarthatóság jegyében az utastérben felhasznált anyagok újrahasznosított palackokból, növényi fonalakból és gyapjúból készültek,

kisebb mértékben növényi cserzésű bőrt és növényi alapú biofestéket is felhasználtak hozzá. A tetőn lévő napelemekkel a konnektorra csatlakoztatás nélkül is tölthető az autó akkumulátora.

A természetes hangulaton kívül a modern technológia is beköltözött a Hyundai elektromos autójába, így a dupla képernyős műszerfal, a szélvédőre vetítő head-up display és a vezeték nélküli mobiltöltő is a felszereltség része.

230 voltos csatlakozójáról nemcsak a laptopunkat, de akár egy másik elektromos autót is lehet tölteni.

Az Ioniq 5 elektromos autónak is kiváló lesz, a többféle változatának teljesítménye 170-től 306 lóerőig terjed, az utóbbival akár öt másodpercen belül gyorsul fel százas tempóra, és egy feltöltéssel 480 kilométert is képes lesz megtenni.

A villámgyors töltéssel csak öt perc kell hozzá, hogy száz kilométerre elegendő energiát töltsünk bele.

A teljesen önvezető autók korára még várnunk kell, ezért a vezetőülésben szundítani csak álló autóban lehet, de az Ioniq 5 is képes önállóan tartani a sávot és a távolságot az előtte haladótól, és távirányítással beparkol, ha erre kérjük. Az elektromos autózás jövőjét előrevetítő újdonsággal várhatóan már idén nyáron találkozhatunk az utakon.

Tiszta mobilitás

A Hyundai egyébként is tele van ötletekkel, ha emisszió nélküli mobilitásról van szó, erre kiváló példa az elektromos roller, amely menet közben töltődik az autóban. Más gyártók is bemutatták saját elképzelésüket az elektromos autózásról, így a Fiat és a Mazda is nemrég vezette be az új villanyautóját.

hyundai ioniq 5 | elektromos autó | hyundai

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Szörfdeszkával és széles mosollyal érkezik a BMW egyedi e-robogója

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close