Close
Utazás közben töltődő elektromos rollert ad majd villanyautóihoz a Hyundai

Utazás közben töltődő elektromos rollert ad majd villanyautóihoz a Hyundai

Elektromos autóhoz elektromos roller jár – legalábbis így gondolkodik a Hyundai, amely a városi közlekedést segítő kis kiegészítőt talált ki. 

A hátsókerék-meghajtású kétkerekű akkor lehet igazán hasznos, ha a töltőn hagyott villanyautóból kipattanva nem gyalogolva tennénk meg az utolsó kilométereket a célunkig, inkább gurulva, illetve abban az esetben is jól jöhet, ha valahogy kiszakadnánk egy végeláthatatlan forgalmi dugóból.

A villanyautókban való használatra tervezett roller talán legjobb tulajdonsága, hogy nem kell azon aggódunk, vajon indulás előtt feltöltöttük-e rendesen, mert 10,5 Ah kapacitású akkumulátora az autóban szállítás közben töltődik.

Mindössze 7,7 kilogrammot nyom a hátizsák méretű elektromos roller prototípusa, mellyel akár 20 km/h sebességet is elérhetünk, egy feltöltéssel pedig húsz kilométeres távot tehetünk meg.

Az összehajtható roller másik nagy előnye a könnyedén szállíthatósága, ráadásul esténként is nyugodtan elő lehet kapni, és biztonságosan közlekedhetünk vele, mert első és hátsó LED-lámpákkal szerelték fel. Kapott digitális kijelzőt is, melyen az akkumulátor állapotát és a sebességet figyelhetjük.

A megjelenéssel és a gyártással kapcsolatos rovábbi részleteket még nem lehet tudni, de az biztosnak tűnik, hogy a jövőben a Hyundai mellett a Kia elektromos autóiban találhatjuk meg ezt a hasznos kiegészítőt. 

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

FOLYTASD EZZEL
Igazi modern klasszikus ez az Aston Martin V12 Vantage
Valószínűleg James Bond is imádná az átalakított Aston Martinját
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom