Close
Utazás közben töltődő elektromos rollert ad majd villanyautóihoz a Hyundai

Utazás közben töltődő elektromos rollert ad majd villanyautóihoz a Hyundai

Elektromos autóhoz elektromos roller jár – legalábbis így gondolkodik a Hyundai, amely a városi közlekedést segítő kis kiegészítőt talált ki. 

A hátsókerék-meghajtású kétkerekű akkor lehet igazán hasznos, ha a töltőn hagyott villanyautóból kipattanva nem gyalogolva tennénk meg az utolsó kilométereket a célunkig, inkább gurulva, illetve abban az esetben is jól jöhet, ha valahogy kiszakadnánk egy végeláthatatlan forgalmi dugóból.

A villanyautókban való használatra tervezett roller talán legjobb tulajdonsága, hogy nem kell azon aggódunk, vajon indulás előtt feltöltöttük-e rendesen, mert 10,5 Ah kapacitású akkumulátora az autóban szállítás közben töltődik.

Mindössze 7,7 kilogrammot nyom a hátizsák méretű elektromos roller prototípusa, mellyel akár 20 km/h sebességet is elérhetünk, egy feltöltéssel pedig húsz kilométeres távot tehetünk meg.

Az összehajtható roller másik nagy előnye a könnyedén szállíthatósága, ráadásul esténként is nyugodtan elő lehet kapni, és biztonságosan közlekedhetünk vele, mert első és hátsó LED-lámpákkal szerelték fel. Kapott digitális kijelzőt is, melyen az akkumulátor állapotát és a sebességet figyelhetjük.

A megjelenéssel és a gyártással kapcsolatos rovábbi részleteket még nem lehet tudni, de az biztosnak tűnik, hogy a jövőben a Hyundai mellett a Kia elektromos autóiban találhatjuk meg ezt a hasznos kiegészítőt. 

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

Close