Close
Utazás közben töltődő elektromos rollert ad majd villanyautóihoz a Hyundai

Utazás közben töltődő elektromos rollert ad majd villanyautóihoz a Hyundai

Elektromos autóhoz elektromos roller jár – legalábbis így gondolkodik a Hyundai, amely a városi közlekedést segítő kis kiegészítőt talált ki. 

A hátsókerék-meghajtású kétkerekű akkor lehet igazán hasznos, ha a töltőn hagyott villanyautóból kipattanva nem gyalogolva tennénk meg az utolsó kilométereket a célunkig, inkább gurulva, illetve abban az esetben is jól jöhet, ha valahogy kiszakadnánk egy végeláthatatlan forgalmi dugóból.

A villanyautókban való használatra tervezett roller talán legjobb tulajdonsága, hogy nem kell azon aggódunk, vajon indulás előtt feltöltöttük-e rendesen, mert 10,5 Ah kapacitású akkumulátora az autóban szállítás közben töltődik.

Mindössze 7,7 kilogrammot nyom a hátizsák méretű elektromos roller prototípusa, mellyel akár 20 km/h sebességet is elérhetünk, egy feltöltéssel pedig húsz kilométeres távot tehetünk meg.

Az összehajtható roller másik nagy előnye a könnyedén szállíthatósága, ráadásul esténként is nyugodtan elő lehet kapni, és biztonságosan közlekedhetünk vele, mert első és hátsó LED-lámpákkal szerelték fel. Kapott digitális kijelzőt is, melyen az akkumulátor állapotát és a sebességet figyelhetjük.

A megjelenéssel és a gyártással kapcsolatos rovábbi részleteket még nem lehet tudni, de az biztosnak tűnik, hogy a jövőben a Hyundai mellett a Kia elektromos autóiban találhatjuk meg ezt a hasznos kiegészítőt. 

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

elektromos | kiegészítő | töltés | kia | roller

FOLYTASD EZZEL

Újra büszkén szárnyal a Bentley legendás orrdísze

Ezt a három lejátszási listát pörgesd a kocsiban!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram