Close
Utazás közben töltődő elektromos rollert ad majd villanyautóihoz a Hyundai

Utazás közben töltődő elektromos rollert ad majd villanyautóihoz a Hyundai

Elektromos autóhoz elektromos roller jár – legalábbis így gondolkodik a Hyundai, amely a városi közlekedést segítő kis kiegészítőt talált ki. 

A hátsókerék-meghajtású kétkerekű akkor lehet igazán hasznos, ha a töltőn hagyott villanyautóból kipattanva nem gyalogolva tennénk meg az utolsó kilométereket a célunkig, inkább gurulva, illetve abban az esetben is jól jöhet, ha valahogy kiszakadnánk egy végeláthatatlan forgalmi dugóból.

A villanyautókban való használatra tervezett roller talán legjobb tulajdonsága, hogy nem kell azon aggódunk, vajon indulás előtt feltöltöttük-e rendesen, mert 10,5 Ah kapacitású akkumulátora az autóban szállítás közben töltődik.

Mindössze 7,7 kilogrammot nyom a hátizsák méretű elektromos roller prototípusa, mellyel akár 20 km/h sebességet is elérhetünk, egy feltöltéssel pedig húsz kilométeres távot tehetünk meg.

Az összehajtható roller másik nagy előnye a könnyedén szállíthatósága, ráadásul esténként is nyugodtan elő lehet kapni, és biztonságosan közlekedhetünk vele, mert első és hátsó LED-lámpákkal szerelték fel. Kapott digitális kijelzőt is, melyen az akkumulátor állapotát és a sebességet figyelhetjük.

A megjelenéssel és a gyártással kapcsolatos rovábbi részleteket még nem lehet tudni, de az biztosnak tűnik, hogy a jövőben a Hyundai mellett a Kia elektromos autóiban találhatjuk meg ezt a hasznos kiegészítőt. 

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom