Close
Mindenben olyan, mint a kultikus 911-es, csak éppen elektromos

Mindenben olyan, mint a kultikus 911-es, csak éppen elektromos

Egy holland cég arra törekszik, hogy megmaradjanak az imádott klasszikus autók egy olyan világban, amely nagy sebességgel halad a nulla káros anyagot kibocsátó járművek felé. A Voitures Extraverts ikonikus veterán autóknak gyártja le az elektromos változatát.

A Quintessenza néven futó projekt keretében Porsche 911-esek alapján építenek elektromos hajtású autókat.

A megrendelő dönti el, hogy a hatvanas, a hetvenes vagy a nyolcvanas évek modelljeiből választ magának egyet, hogy aztán a 911-es ne csak villanymotoros hajtást kapjon,

hanem modern korrózióvédelemmel, hűtött tárcsafékekkel, légkondicionálóval és elektromosan állítható lengéscsillapítókkal is felszereljék, miközben eredeti vonalait megtartja.

A megszépített karosszéria a Carrera 3.2 futóművével és technikájával gazdagodik, aztán villanymotort szerelnek belé. Az akkumulátor 60kWh kapacitású, az autó hat másodperc alatt éri el a 100 km/h sebességet, ha pedig tövig nyomjuk a gázpedált, 200 km/h a maximum, amit elérhetünk vele. A hatótávolsága négyszáz kilométer.

A gyártó öt év vagy százezer kilométer garanciát vállal a 300 ezer euróba kerülő autóra, melyből a tervek szerint tizenkét darab gördül ki a garázsból.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: voitures-extravert.com)

Close