Close
Mindenben olyan, mint a kultikus 911-es, csak éppen elektromos

Mindenben olyan, mint a kultikus 911-es, csak éppen elektromos

Egy holland cég arra törekszik, hogy megmaradjanak az imádott klasszikus autók egy olyan világban, amely nagy sebességgel halad a nulla káros anyagot kibocsátó járművek felé. A Voitures Extraverts ikonikus veterán autóknak gyártja le az elektromos változatát.

A Quintessenza néven futó projekt keretében Porsche 911-esek alapján építenek elektromos hajtású autókat.

A megrendelő dönti el, hogy a hatvanas, a hetvenes vagy a nyolcvanas évek modelljeiből választ magának egyet, hogy aztán a 911-es ne csak villanymotoros hajtást kapjon,

hanem modern korrózióvédelemmel, hűtött tárcsafékekkel, légkondicionálóval és elektromosan állítható lengéscsillapítókkal is felszereljék, miközben eredeti vonalait megtartja.

A megszépített karosszéria a Carrera 3.2 futóművével és technikájával gazdagodik, aztán villanymotort szerelnek belé. Az akkumulátor 60kWh kapacitású, az autó hat másodperc alatt éri el a 100 km/h sebességet, ha pedig tövig nyomjuk a gázpedált, 200 km/h a maximum, amit elérhetünk vele. A hatótávolsága négyszáz kilométer.

A gyártó öt év vagy százezer kilométer garanciát vállal a 300 ezer euróba kerülő autóra, melyből a tervek szerint tizenkét darab gördül ki a garázsból.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: voitures-extravert.com)

jármű | elektromos autó | veterán autó | villanyautó | porsche 911

FOLYTASD EZZEL

Az Orient expressz tengerre száll, hogy megidézze a körutazások aranykorát

Ritkán találni ilyen hibátlan Ferrarit a pajtában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram