Close
Mindenben olyan, mint a kultikus 911-es, csak éppen elektromos

Mindenben olyan, mint a kultikus 911-es, csak éppen elektromos

Egy holland cég arra törekszik, hogy megmaradjanak az imádott klasszikus autók egy olyan világban, amely nagy sebességgel halad a nulla káros anyagot kibocsátó járművek felé. A Voitures Extraverts ikonikus veterán autóknak gyártja le az elektromos változatát.

A Quintessenza néven futó projekt keretében Porsche 911-esek alapján építenek elektromos hajtású autókat.

A megrendelő dönti el, hogy a hatvanas, a hetvenes vagy a nyolcvanas évek modelljeiből választ magának egyet, hogy aztán a 911-es ne csak villanymotoros hajtást kapjon,

hanem modern korrózióvédelemmel, hűtött tárcsafékekkel, légkondicionálóval és elektromosan állítható lengéscsillapítókkal is felszereljék, miközben eredeti vonalait megtartja.

A megszépített karosszéria a Carrera 3.2 futóművével és technikájával gazdagodik, aztán villanymotort szerelnek belé. Az akkumulátor 60kWh kapacitású, az autó hat másodperc alatt éri el a 100 km/h sebességet, ha pedig tövig nyomjuk a gázpedált, 200 km/h a maximum, amit elérhetünk vele. A hatótávolsága négyszáz kilométer.

A gyártó öt év vagy százezer kilométer garanciát vállal a 300 ezer euróba kerülő autóra, melyből a tervek szerint tizenkét darab gördül ki a garázsból.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: voitures-extravert.com)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom