Close
Gyártásba küldték a Porsche 911 púpos változatát

Gyártásba küldték a Porsche 911 púpos változatát

A Speedster koncepciója, hogy a kevesebb néha több.

Régóta szó volt róla, a márka hetvenedik évfordulójára elkészítették a majdnem szériaérett változatát, most pedig megkezdték a gyártását is a 911 Speedsternek. Még az előző 911-generáció GT3-asának alapjaira épül, de jó néhány ponton módosították: a szélvédő és az oldalablakok laposabbak, hátsó üléssor nincs, a legfeltűnőbb viszont a kétpúpú, majdnem a fejtámlák tetejéig húzódó karbonburkolat, amely alá kézzel kell behajtogatni a ponyvatetőt.

A Speedsternél ugyanis a luxusnál fontosabb a sportosság: a tömegcsökkentés miatt a motorháztető, a két első sárvédő és az ülésváz is szénszálas műanyag, könnyebb a kipufogórendszer, egyszerűbb az ajtópanel, és hiányzik – de kérhető – a légkondicionáló. A kocsit két és fél centiméterrel leültették, a fékrendszer karbon-kerámia, a négyliteres, szívó hathengeres motor 510 lóerős, vagyis tízzel több, mint a GT3-ban. Automata váltó nincs, csak hatfokozatú kézi.

A Speedster gyorsulása négy másodperc, végsebessége 310 km/h, ahhoz pedig, hogy valaki meggyőződhessen az adatok pontosságáról, nagyjából 90 millió forintra van szükség. Meg némi sietségre, a típusból ugyanis mindössze 1948 darabot építenek majd – azért épp ennyit, mert 1948-ban alapították a Porschét.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Porsche)

porsche 911 speedster | porsche 911 | kabrió | porsche

FOLYTASD EZZEL

A tíz legszebb spyder a Maserati történelméből

50 éves a legendás Porsche 911 Carrera RS – kipróbáltuk a hetvenes évek elejének leggyorsabb autóját

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom