Close
Gyártásba küldték a Porsche 911 púpos változatát

Gyártásba küldték a Porsche 911 púpos változatát

A Speedster koncepciója, hogy a kevesebb néha több.

Régóta szó volt róla, a márka hetvenedik évfordulójára elkészítették a majdnem szériaérett változatát, most pedig megkezdték a gyártását is a 911 Speedsternek. Még az előző 911-generáció GT3-asának alapjaira épül, de jó néhány ponton módosították: a szélvédő és az oldalablakok laposabbak, hátsó üléssor nincs, a legfeltűnőbb viszont a kétpúpú, majdnem a fejtámlák tetejéig húzódó karbonburkolat, amely alá kézzel kell behajtogatni a ponyvatetőt.

A Speedsternél ugyanis a luxusnál fontosabb a sportosság: a tömegcsökkentés miatt a motorháztető, a két első sárvédő és az ülésváz is szénszálas műanyag, könnyebb a kipufogórendszer, egyszerűbb az ajtópanel, és hiányzik – de kérhető – a légkondicionáló. A kocsit két és fél centiméterrel leültették, a fékrendszer karbon-kerámia, a négyliteres, szívó hathengeres motor 510 lóerős, vagyis tízzel több, mint a GT3-ban. Automata váltó nincs, csak hatfokozatú kézi.

A Speedster gyorsulása négy másodperc, végsebessége 310 km/h, ahhoz pedig, hogy valaki meggyőződhessen az adatok pontosságáról, nagyjából 90 millió forintra van szükség. Meg némi sietségre, a típusból ugyanis mindössze 1948 darabot építenek majd – azért épp ennyit, mert 1948-ban alapították a Porschét.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Porsche)

kabrió | porsche 911 speedster | porsche | porsche 911

FOLYTASD EZZEL

Az Orient expressz tengerre száll, hogy megidézze a körutazások aranykorát

Ritkán találni ilyen hibátlan Ferrarit a pajtában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram