Close
Már csak pár nap és közelről meg lehet csodálni az első elektromos Ford Mustangot

Már csak pár nap és közelről meg lehet csodálni az első elektromos Ford Mustangot

Szeretjük a hagyományokat és az ikonikus darabokat, ezért odáig vagyunk a Ford Mustangért is, amelynél nem sok kultikusabb járgány szaggat az aszfaltokon. A klasszikus modell története azonban most meghökkentő fordulatot vesz.

Az angol Charge Automotive – fiókjában a gyár hivatalos engedélyével – úgy döntött, átöltözteti a hatvanas évek egyik nagy klasszikusát: kiveszi belőle a dübörgő V8-ast és a helyére elektromos motorpárt pakol.

Nem tévedés, egy elektromos Ford Mustangot szabadít az utakra.

A startup nem egy eredeti példányt gyúrt át, hanem egy, az eredetit megszólalásig idéző vadonatúj karosszériát épített. A stílus és a feeling tehát megmaradt, a nagy változások odabent történtek. A retró stílusjegyeket felvonultató berendezés a legmodernebb technikával egészül ki: a paramétereket például óriási érintőképernyőn állíthatjuk be.

Az elektromos motorok 536 lőerős teljesítményt és 1200 Nm forgatónyomatékot biztosítanak, az energia egy 64 kWh-ás akkumulátorból érkezik. Az összkerékhajtású (ám gombnyomásra hátsókerék hajtásúvá alakítható) autó így bivalyerős lett: akár 239 km/h végsebességet is ki lehet hozni belőle úgy, hogy négy másodperc alatt gyorsul fel százra, egy töltéssel pedig 321 kilométert képes megtenni.

Nem először áll bele egyébként ekkora átalakításba a Charge Automotive: korábban Aston Martin DB6 Volantét és a Jaguar E-type-ját is elektromosította. A tervek szerint 499 darabot gyártanak majd a villany-Mustangból, melynek darabjáért háromszázezer fontot kérnek és szeptembertől szállítják.

A nagyközönség első körben a július 4. és 7. közötti Goodwood Festival of Speed ismerkedhet meg az autó prototípusával.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: charge.cars)

charge cars | ikonikus | klasszikus | elektromos | mustang

FOLYTASD EZZEL

Az Orient expressz tengerre száll, hogy megidézze a körutazások aranykorát

Ritkán találni ilyen hibátlan Ferrarit a pajtában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram