Close
Már csak pár nap és közelről meg lehet csodálni az első elektromos Ford Mustangot

Már csak pár nap és közelről meg lehet csodálni az első elektromos Ford Mustangot

Szeretjük a hagyományokat és az ikonikus darabokat, ezért odáig vagyunk a Ford Mustangért is, amelynél nem sok kultikusabb járgány szaggat az aszfaltokon. A klasszikus modell története azonban most meghökkentő fordulatot vesz.

Az angol Charge Automotive – fiókjában a gyár hivatalos engedélyével – úgy döntött, átöltözteti a hatvanas évek egyik nagy klasszikusát: kiveszi belőle a dübörgő V8-ast és a helyére elektromos motorpárt pakol.

Nem tévedés, egy elektromos Ford Mustangot szabadít az utakra.

A startup nem egy eredeti példányt gyúrt át, hanem egy, az eredetit megszólalásig idéző vadonatúj karosszériát épített. A stílus és a feeling tehát megmaradt, a nagy változások odabent történtek. A retró stílusjegyeket felvonultató berendezés a legmodernebb technikával egészül ki: a paramétereket például óriási érintőképernyőn állíthatjuk be.

Az elektromos motorok 536 lőerős teljesítményt és 1200 Nm forgatónyomatékot biztosítanak, az energia egy 64 kWh-ás akkumulátorból érkezik. Az összkerékhajtású (ám gombnyomásra hátsókerék hajtásúvá alakítható) autó így bivalyerős lett: akár 239 km/h végsebességet is ki lehet hozni belőle úgy, hogy négy másodperc alatt gyorsul fel százra, egy töltéssel pedig 321 kilométert képes megtenni.

Nem először áll bele egyébként ekkora átalakításba a Charge Automotive: korábban Aston Martin DB6 Volantét és a Jaguar E-type-ját is elektromosította. A tervek szerint 499 darabot gyártanak majd a villany-Mustangból, melynek darabjáért háromszázezer fontot kérnek és szeptembertől szállítják.

A nagyközönség első körben a július 4. és 7. közötti Goodwood Festival of Speed ismerkedhet meg az autó prototípusával.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: charge.cars)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom