Close
Már csak pár nap és közelről meg lehet csodálni az első elektromos Ford Mustangot

Már csak pár nap és közelről meg lehet csodálni az első elektromos Ford Mustangot

Szeretjük a hagyományokat és az ikonikus darabokat, ezért odáig vagyunk a Ford Mustangért is, amelynél nem sok kultikusabb járgány szaggat az aszfaltokon. A klasszikus modell története azonban most meghökkentő fordulatot vesz.

Az angol Charge Automotive – fiókjában a gyár hivatalos engedélyével – úgy döntött, átöltözteti a hatvanas évek egyik nagy klasszikusát: kiveszi belőle a dübörgő V8-ast és a helyére elektromos motorpárt pakol.

Nem tévedés, egy elektromos Ford Mustangot szabadít az utakra.

A startup nem egy eredeti példányt gyúrt át, hanem egy, az eredetit megszólalásig idéző vadonatúj karosszériát épített. A stílus és a feeling tehát megmaradt, a nagy változások odabent történtek. A retró stílusjegyeket felvonultató berendezés a legmodernebb technikával egészül ki: a paramétereket például óriási érintőképernyőn állíthatjuk be.

Az elektromos motorok 536 lőerős teljesítményt és 1200 Nm forgatónyomatékot biztosítanak, az energia egy 64 kWh-ás akkumulátorból érkezik. Az összkerékhajtású (ám gombnyomásra hátsókerék hajtásúvá alakítható) autó így bivalyerős lett: akár 239 km/h végsebességet is ki lehet hozni belőle úgy, hogy négy másodperc alatt gyorsul fel százra, egy töltéssel pedig 321 kilométert képes megtenni.

Nem először áll bele egyébként ekkora átalakításba a Charge Automotive: korábban Aston Martin DB6 Volantét és a Jaguar E-type-ját is elektromosította. A tervek szerint 499 darabot gyártanak majd a villany-Mustangból, melynek darabjáért háromszázezer fontot kérnek és szeptembertől szállítják.

A nagyközönség első körben a július 4. és 7. közötti Goodwood Festival of Speed ismerkedhet meg az autó prototípusával.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: charge.cars)

Close