Close
Mert elvágtatni a naplementébe csak egy ilyen Mustanggal lehet az igazi

Mert elvágtatni a naplementébe csak egy ilyen Mustanggal lehet az igazi

Amióta feltűnt a Top Gear legendás figuráinak új műsorában, a The Grand Tour harmadik évadának egyik epizódjában, azóta sokak fantáziáját birizgálja egy szó szerint felturbózott 1970-es Ford Mustang Mach 1. A márka addigi legdögösebb modelljeként hódító járgány most újra csábítani készül.

Méghozzá a RK Motors jóvoltából: a klasszikus autókat átalakító charlotte-i székhelyű műhely meghagyja az 1969-ben piacra dobott Mach 1 vintázs stílusát,

miközben a motorházba egy elképesztő erővel húzó szörnyeteget költöztet.

Az első generációs Mustangok vérbeli férfiautóként falták az utakat, a legcsodálatosabb és legkedveltebb klasszikusok közé tartozva egyszerre voltak sportosak és elegánsak.

A Mach 1 annak idején 3122 dollárba került, de mindössze alig több mint 4600 darabot gyártottak belőle. Hogy milyen hatással volt a popkultúrára, arra legyen elég annyi, hogy nem egyszer láthattuk a filmvásznon száguldozni: feltűnt például 1974-ben a Tolvajtempó eredetijében (a 2000-ben forgatott Nicolas Cage-féle remake-ben egy Shelby Mustang GT 500-as parádézott).

Nem mondhatni, hogy a Ford mérnökei elsiették volna a tervezését, mert igen aprólékos munkával két esztendőn át csinosítgatták a kétajtós Mach 1-et, ami hosszú motorháztetejének domborításával, krómozott felnijeivel és kipufogójával, valamint az oldalán végighúzódó fényvisszaverő hatású csíkjával eléggé kitűnt hagyományos kortársai közül.

Az RK Motors nem csupán a külsejét tette ellenállóbbá, hanem a bőr- és velúrelemek uralta enteriőrje is új ruházatot kapott, nem beszélve a megerősített tengelyről, a keréktárcsákról és a felfüggesztésről, plusz a legmodernebb légkondicionáló berendezésről.

Legdurvább újdonságát a motorház alatt találjuk, ugyanis egy közel ezer lóerős motort építettek bele, ezzel egy bivalyerős versenyzőt szabadítanak az utakra.

Errefelé kalandozva 139 900 dollárért parkoltathatjuk be a garázsunkba a világtörténelem valaha gyártott egyik legnagyobb kedvencét, de hát ki akarná pihentetni ezt a gyönyörű és szupergyors csodajárgányt, amikor el is vágtathatunk vele a naplementébe?

(Fotók: Coolmaterial, Getty Images)

újrahúzott | felújított | klasszikus | Ford Mustang Mach 1 | megerősített

FOLYTASD EZZEL

A tíz legszebb spyder a Maserati történelméből

50 éves a legendás Porsche 911 Carrera RS – kipróbáltuk a hetvenes évek elejének leggyorsabb autóját

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom