Close
Mert elvágtatni a naplementébe csak egy ilyen Mustanggal lehet az igazi

Mert elvágtatni a naplementébe csak egy ilyen Mustanggal lehet az igazi

Amióta feltűnt a Top Gear legendás figuráinak új műsorában, a The Grand Tour harmadik évadának egyik epizódjában, azóta sokak fantáziáját birizgálja egy szó szerint felturbózott 1970-es Ford Mustang Mach 1. A márka addigi legdögösebb modelljeként hódító járgány most újra csábítani készül.

Méghozzá a RK Motors jóvoltából: a klasszikus autókat átalakító charlotte-i székhelyű műhely meghagyja az 1969-ben piacra dobott Mach 1 vintázs stílusát,

miközben a motorházba egy elképesztő erővel húzó szörnyeteget költöztet.

Az első generációs Mustangok vérbeli férfiautóként falták az utakat, a legcsodálatosabb és legkedveltebb klasszikusok közé tartozva egyszerre voltak sportosak és elegánsak.

A Mach 1 annak idején 3122 dollárba került, de mindössze alig több mint 4600 darabot gyártottak belőle. Hogy milyen hatással volt a popkultúrára, arra legyen elég annyi, hogy nem egyszer láthattuk a filmvásznon száguldozni: feltűnt például 1974-ben a Tolvajtempó eredetijében (a 2000-ben forgatott Nicolas Cage-féle remake-ben egy Shelby Mustang GT 500-as parádézott).

Nem mondhatni, hogy a Ford mérnökei elsiették volna a tervezését, mert igen aprólékos munkával két esztendőn át csinosítgatták a kétajtós Mach 1-et, ami hosszú motorháztetejének domborításával, krómozott felnijeivel és kipufogójával, valamint az oldalán végighúzódó fényvisszaverő hatású csíkjával eléggé kitűnt hagyományos kortársai közül.

Az RK Motors nem csupán a külsejét tette ellenállóbbá, hanem a bőr- és velúrelemek uralta enteriőrje is új ruházatot kapott, nem beszélve a megerősített tengelyről, a keréktárcsákról és a felfüggesztésről, plusz a legmodernebb légkondicionáló berendezésről.

Legdurvább újdonságát a motorház alatt találjuk, ugyanis egy közel ezer lóerős motort építettek bele, ezzel egy bivalyerős versenyzőt szabadítanak az utakra.

Errefelé kalandozva 139 900 dollárért parkoltathatjuk be a garázsunkba a világtörténelem valaha gyártott egyik legnagyobb kedvencét, de hát ki akarná pihentetni ezt a gyönyörű és szupergyors csodajárgányt, amikor el is vágtathatunk vele a naplementébe?

(Fotók: Coolmaterial, Getty Images)

klasszikus | vintage | RK Motors | felújított | Ford Mustang Mach 1

FOLYTASD EZZEL

Újra büszkén szárnyal a Bentley legendás orrdísze

Ezt a három lejátszási listát pörgesd a kocsiban!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram