Close
Ikonikus Jaguar ihlette a Bremont legújabb órakülönlegességét

Ikonikus Jaguar ihlette a Bremont legújabb órakülönlegességét

A brit luxusóragyártó vállalat egy másik brit márka, a Jaguar egy ikonikus autócsodája előtt tiszteleg az új D-Type karórával.

A legendás Jaguar D-Type-ot kimondottan arra tervezték az ötvenes években, hogy megnyerje a Le Mans-i 24 órás autóversenyt. Ezt a célt sikerült is elérni vele, méghozzá zsinórban háromszor egymás után.

Ennek tükrében nem csoda, hogy most egy ilyen elegáns órával kíván tisztelegni előtte a Bremont. A klasszikus autók megszállottainak készült időmérő 43 milliméteres tokkal, szálcsiszolt nikkel segédszámlapokkal és egy vintázs Jaguar-emblémával rendelkezik.

Persze akadnak olyan finom részletek is az órán, amelyek első ránézésre talán nem tűnnek fel, pedig zseniálisan állítják párhuzamba a legendás versenyautóval. A zafírkristályból készült hátlapon keresztül például nemcsak a szerkezetet pillanthatjuk meg, hanem azt is, hogy a rotor egy kormánykerékre hajaz.

A korona szintén egy jól kitalált utalás arra, hogy ezt az órát bizony egy autó inspirálta: az eredeti Dunlop gumiabroncsok mintázata ékesíti. Azt pedig talán már mondani sem kell, hogy az óra kék bőrszíja is Jaguar.

Mindezt azzal tetézik, hogy a szigorúan háromszáz darabra limitált órakülönlegesség egy bőrcsomagban érkezik, amelyet a Jaguar dizájnvezére saját kezűleg dedikált. Ez tehát az eredménye, ha két brit luxusmárka inspirálja egymást. Ha esetleg szeretnéd megrendelni, erre tessék tovább.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Bremont)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom