Close
Ikonikus Jaguar ihlette a Bremont legújabb órakülönlegességét

Ikonikus Jaguar ihlette a Bremont legújabb órakülönlegességét

A brit luxusóragyártó vállalat egy másik brit márka, a Jaguar egy ikonikus autócsodája előtt tiszteleg az új D-Type karórával.

A legendás Jaguar D-Type-ot kimondottan arra tervezték az ötvenes években, hogy megnyerje a Le Mans-i 24 órás autóversenyt. Ezt a célt sikerült is elérni vele, méghozzá zsinórban háromszor egymás után.

Ennek tükrében nem csoda, hogy most egy ilyen elegáns órával kíván tisztelegni előtte a Bremont. A klasszikus autók megszállottainak készült időmérő 43 milliméteres tokkal, szálcsiszolt nikkel segédszámlapokkal és egy vintázs Jaguar-emblémával rendelkezik.

Persze akadnak olyan finom részletek is az órán, amelyek első ránézésre talán nem tűnnek fel, pedig zseniálisan állítják párhuzamba a legendás versenyautóval. A zafírkristályból készült hátlapon keresztül például nemcsak a szerkezetet pillanthatjuk meg, hanem azt is, hogy a rotor egy kormánykerékre hajaz.

A korona szintén egy jól kitalált utalás arra, hogy ezt az órát bizony egy autó inspirálta: az eredeti Dunlop gumiabroncsok mintázata ékesíti. Azt pedig talán már mondani sem kell, hogy az óra kék bőrszíja is Jaguar.

Mindezt azzal tetézik, hogy a szigorúan háromszáz darabra limitált órakülönlegesség egy bőrcsomagban érkezik, amelyet a Jaguar dizájnvezére saját kezűleg dedikált. Ez tehát az eredménye, ha két brit luxusmárka inspirálja egymást. Ha esetleg szeretnéd megrendelni, erre tessék tovább.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Bremont)

autó | versenyautó | D-Type | óra | különleges

FOLYTASD EZZEL

Letisztultság, kifinomultság, elegancia és időtlenség jelenik meg a Jean Paul Gaultier új kollekciójában

Februárban új koncepcióval érkezik a Budapest Central European Fashion Week

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram