Close
Végtelen brit eleganciát és kifinomultságot áraszt a Farer új büszkesége

Végtelen brit eleganciát és kifinomultságot áraszt a Farer új büszkesége

Itt a bizonyíték, hogy nem csak Svájcban készülnek kifogástalan karórák.

Bár az óragyártás területén egyértelmű a svájci hegemónia, olykor-olykor feltűnik a radarunkon néhány különlegesség, amelyek a világ egyéb pontjairól származnak. Itt van például a nemrégiben bemutatott Farer Lander Chronograph, amely a brit hagyományokat képviseli.

A Farer karóráira mindig is jellemző volt, hogy a klasszikus brit dizájnelemeket bújtatják modern köntösbe, emellett  bátran nyúlnak a színekhez.

Ezúttal sincs ez másképpen, az új kronográf lenyűgözően szép, tengerzöld színben pompázó számlappal rendelkezik, amely a napfényt visszatükrözve fedi csak fel igazán a különleges színvilág valódi mélységét.

Mindezt remekül egészítik ki a fehér – egyébként mentaszínű Superluminova festékkel bevont, tehát sötétben világító – arab számok és indexek, illetve a narancssárga másodpercmutató. Két oldalt a túlméretezett segédszámlapok is sokat dobnak az óra dizájnján, egyfajta vintázs, klasszikus megjelenést kölcsönöznek neki.

Az óra 39 milliméteres, illetve 12,5 milliméteres vastagságú, rozsdamentes acélból készült tokjában egy svájci ETA 2894–2 Elaboré szerkezet ketyeg, amelyet a zafírkristályból készült hátlapon keresztül meg is tekinthetünk. A barna bőrszíjjal és a bronzkoronával kiegészülve egy igazán mutatós, kifogástalan karóra, nem csak a megjelenése tiszteleg a brit hagyományok előtt.

Az elnevezését illetően is egy brit felfedező, Richard Lander jelentette az inspirációt, aki az egyetlen európai túlélője volt egy 1825-ben Nyugat-Afrikába vezetett expedíciónak. Ha részletesebben is érdekel az óra, erre tessék tovább.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Farer)

stílus | karóra | Lander | elegáns | óra

FOLYTASD EZZEL

A japán origamiművészet világát megidéző high-tech szemüvegkerettel jött ki a Tipton

Csodálatos, exkluzív kapszulakollekció ünnepli Frida Kahlo örökségét

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram