Close
Végtelen brit eleganciát és kifinomultságot áraszt a Farer új büszkesége

Végtelen brit eleganciát és kifinomultságot áraszt a Farer új büszkesége

Itt a bizonyíték, hogy nem csak Svájcban készülnek kifogástalan karórák.

Bár az óragyártás területén egyértelmű a svájci hegemónia, olykor-olykor feltűnik a radarunkon néhány különlegesség, amelyek a világ egyéb pontjairól származnak. Itt van például a nemrégiben bemutatott Farer Lander Chronograph, amely a brit hagyományokat képviseli.

A Farer karóráira mindig is jellemző volt, hogy a klasszikus brit dizájnelemeket bújtatják modern köntösbe, emellett  bátran nyúlnak a színekhez.

Ezúttal sincs ez másképpen, az új kronográf lenyűgözően szép, tengerzöld színben pompázó számlappal rendelkezik, amely a napfényt visszatükrözve fedi csak fel igazán a különleges színvilág valódi mélységét.

Mindezt remekül egészítik ki a fehér – egyébként mentaszínű Superluminova festékkel bevont, tehát sötétben világító – arab számok és indexek, illetve a narancssárga másodpercmutató. Két oldalt a túlméretezett segédszámlapok is sokat dobnak az óra dizájnján, egyfajta vintázs, klasszikus megjelenést kölcsönöznek neki.

Az óra 39 milliméteres, illetve 12,5 milliméteres vastagságú, rozsdamentes acélból készült tokjában egy svájci ETA 2894–2 Elaboré szerkezet ketyeg, amelyet a zafírkristályból készült hátlapon keresztül meg is tekinthetünk. A barna bőrszíjjal és a bronzkoronával kiegészülve egy igazán mutatós, kifogástalan karóra, nem csak a megjelenése tiszteleg a brit hagyományok előtt.

Az elnevezését illetően is egy brit felfedező, Richard Lander jelentette az inspirációt, aki az egyetlen európai túlélője volt egy 1825-ben Nyugat-Afrikába vezetett expedíciónak. Ha részletesebben is érdekel az óra, erre tessék tovább.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Farer)

FOLYTASD EZZEL
Szerinted te vagy az év divatipari felfedezettje? Mert akkor téged keresnek
Jövő hónapban lecsaphatsz minden idők legikonikusabb kosarascipőjére
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom